Inspiratie: zij gingen je voor!

 

Lotte - Taalcursus, Malta

Lotte wilde graag haar Engels verbeteren. Op internet vond ze de organisatie Education First, die veel taalcursussen in het buitenland aanbieden. Ze koos voor Malta omdat daar veel taalscholen zitten waar veel internationale studenten op af komen. Omdat naast je lessen in je vrije tijd met studenten uit allerlei landen van de wereld activiteiten onderneemt ben je constant bezig met de Engelse taal. Behalve dat het een superleuke ervaring was, heeft Lotte ook echt het gevoel dat ze veel meer mogelijkheden heeft voor een volgende keer naar het buitenland of een vervolgstudie, omdat haar Engels nu veel beter is.

'Als je de kans krijgt, dan is dit zo’n mooie ervaring. Je zult er geen spijt van krijgen'.

Sofyan - Cameraman, VS

Tijdens zijn opleiding tot AV-specialist kon Sofyan deelnemen aan een uitwisseling naar een college in Orlando. Omdat Sofyan al had nagedacht over een mogelijke vervolgopleiding voor filmmaker in het buitenland, twijfelde hij niet. Ook zijn motivatiebrief was kennelijk overtuigend want hij werd uitgekozen om mee te gaan. Na het behalen van zijn diploma is Sofyan een eigen bedrijf als filmmaker begonnen. Een belangrijke les uit zijn tijd in de VS gebruikt hij vandaag nog steeds bij het schrijven van filmscripts. In de lessen daar werd dat in de praktijk gebracht. Of je nou praat, les geeft of schrijft, zorg dat je woorden beeldend zijn, maak er altijd een verhaal van.

Isabel – Stage, Finland

Isabel zocht echt meer uitdaging bij haar studie chemisch-fysisch analist. Via stagemarkt.nl vond ze een hele mooie stageplek in een universitaire onderzoeksgroep in Finland. Wat was dat een gave ervaring en uitdaging! Een andere land, een andere cultuur en niet te vergeten een heel ander klimaat. Het dagelijkse leven in Finland is net even anders dan wij hier gewend zijn. Isabel heeft zoveel nieuwe dingen mogen leren: van biodiesel maken tot vloeiend Engels spreken. Daarnaast maakte ze een onvergetelijke trip naar Lapland, maakte kennis met de gastvrijheid van de Finnen en deed allerlei gave dingen met de studentenvereniging. Deze ervaringen vergeet ze nooit meer.
Lees meer in de blog van Isabel. 

 

Stijn - Horeca ervaring, China

Als student Middelbare Horeca School werd Stijn meegevraagd om te helpen bij een bijzondere reis ter gelegenheid van de viering van de 25-jarige relatie tussen de provincies van Noord-Brabant en Jiangsu (China). Naast gastlessen op Wuxi Vocational Institute of Commerce in Nanjing, mocht Stijn met een groepje studenten ook meehelpen bij het groot galadiner met alle hoogwaardigheidsbekleders uit Nederland & China. Voor Stijn was het een onvergetelijke ervaring om kennis te
maken met zo’n totaal andere cultuur.

Moniek - Onderwijsassistent, VS & Duitsland

Moniek ging goed op school. En hoewel ze het voor haar opleiding niet echt nodig had, wilde ze altijd al haar Engels bijspijkeren, want dat was echt niet goed. Toen ze hoorde over de mogelijkheid om deel te nemen aan een uitwisselingsprogramma met 20 Duitse (Detmold) en 20 Amerikaanse (Atlanta) studenten wist ze de selectiecommissie te overtuigen dat ze juist haar mee moesten nemen, omdat ze zo graag Engels wilde leren. En verder heeft deze uitwisseling haar veel geleerd over de kleine en grote verschillen tussen mensen uit andere landen en culturen. 

Jacqueline - Facilitair leidinggevende, Australië

Met veel geregel en gedoe kreeg Jacqueline het voor elkaar dat ze een half jaar kon stage lopen aan de universiteit in Perth als medewerker van het facilitaire team. Het was een fantastische periode waarin zij alles heeft aangepakt om in de lokale gemeenschap te integreren; ze is gaan sporten in een netball team, organiseerde het personeelsfeest met Kerst en ondernam veel activiteiten in de natuur. Dat ze naar het buitenland wilde en hoe dan ook een extra stage wilde doen in Australië, stond altijd al vast voor haar. Maar ze had nooit van tevoren kunnen bedenken dat het zo’n positief effect zou hebben op haar
persoonlijke en professionele ontwikkeling!

 

Danique - Front Office Trainee, The Bellafonte Hotel, Bonaire

Als student manager/ondernemer horeca wist Danique altijd al dat ze in een hotel wilde werken. Maar ook echt in haar eentje afreizen naar Bonaire was best een uitdaging. Wonen en werken op Bonaire klinkt als een droom: helder blauw water, witte stranden en palmbomen. Maar het was ook niet altijd makkelijk. Gevoelens van heimwee en eenzaamheid heeft ze ook gehad. Maar achteraf zegt Danique: "Ik heb geen dag spijt gehad om deze droom na te jagen. Deze ervaring heeft mijn leven enorm verrijkt!"

 

 

Andere suggesties:

Babel Fish School Surf & Study - taalcursussen (Engels) in, maar vooral ook buiten het klaslokaal
Originele benadering voor het leren van een taal. School is erg gericht op duurzaamheid. Ligt in Newquay, Cornwall, Verenigd Koninkrijk

Plus Taalreizen - korte en lange taalreizen in 7 verschillende landen
Kijk hier voor de taalreizen van Plus Taalreizen.

EF Taalreizen - korte en lange taalcursussen voor alle niveaus, hele wereld
Cursussen van 2 - 24 weken in 50 verschillende landen, kijk hier als je meer wil weten.

Study Travel - bieden taalreizen aan over de hele wereld
Van dromen naar plannen? is hun slogun. Kijk hier voor meer info.

Vrijwilligers Wereldwijd ondersteunt lokale projecten in 10 verschillende landen
Zij bieden naar eigen zeggen: goede begeleiding - zinvolle projecten - eerlijke prijzen. Kijk hier voor meer info.

Het Andere Reizen is een sociale onderneming die vrijwilligerswerk aanbiedt in het buitenland
Hun projecten zijn verdeeld in verschillende thema's. Kijk hier voor meer info.

Projects Abroad - bemiddelen voor vrijwilligerswerk in het buitenland met een visie op impact
Kijk hier voor meer info.

Short Course Fashion Studio - IFA Paris (& Istanbul), Frankrijk
Een cursus van 7-8 weken waarin alle basisvaardigheden van het vak modeontwerper aan bod komen. Kijk hier voor meer informatie.

Lorenzo de Medici - Florence, Italië
Bij Lorenzo de Medici kan je korte zomer- en wintercursussen volgen, maar ook een heel semester studeren. Je stelt zelf je studieprogramma samen en kan kiezen uit vakken als, Italiaans, koken, kunstgeschiedenis en nog veel meer... Kijk hier voor meer informatie.

Voor informatie over studeren in de US, Canada, UK & Ireland, Spanje en Malta
...kan je zeker ook de website van UStudy bekijken. Hier staan heel veel voorbeelden en verhalen. Voor studenten van alle niveaus. Er worden regelmatig informatieve gratis webinars georganiseerd. Je kan er ook advies vragen (dit kost wel geld).