Over VSBfonds Beurzen

VSBfonds gelooft in bevlogen en gemotiveerde studenten die zich verder willen ontwikkelen. Daarom stelt VSBfonds jaarlijks een groot aantal beurzen beschikbaar voor studenten om in het buitenland te studeren of onderzoek te doen. Motivatie en betrokkenheid bij de omgeving vinden wij belangrijker dan cijferlijsten.

VSBfonds steunt maatschappelijk betrokken studenten om in het buitenland te studeren of onderzoek te doen.

VSBfonds steunt maatschappelijk betrokken studenten in hun ambitie om kennis en ervaring op te doen in het buitenland. Zij nemen deze kennis en ervaring weer mee terug naar Nederland en verrijken daarmee onze samenleving. VSBfonds selecteert studenten die een brede betrokkenheid bij hun omgeving laten zien. Wij doen dat vanuit de verwachting dat die betrokkenheid in hun verdere leven een rol zal blijven spelen en dat zij in de toekomst mogelijk initiatiefnemers en bestuurders worden van mooie maatschappelijke en culturele projecten en organisaties.

VSBfonds & Nuffic

VSBfonds heeft de uitvoering van het Beurzenprogramma overgedragen aan Nuffic: de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs.

Kijk voor meer informatie over Nuffic op www.nuffic.nl

Facts & Figures 2021

(De afbeelding opent in een nieuw venster als je hem aanklikt.)

 

Beurs MBO

Vanaf 2021 is het voor het eerst mogelijk voor MBO-studenten om ook met een VSBfonds Beurs naar het buitenland te gaan.
De uitgangspunten zijn vergelijkbaar; motivatie en betrokkenheid zijn belangrijke selectiecriteria.
Dit is nu nog een pilot-project waar in 2021 alleen studenten van ROC Midden-Nederland, Noorderpoort en Koning Willem I College voor in aanmerking komen.

Wil je meer weten, kijk dan hier!

Uitreiking 

Tijdens de Beurzendag in juni worden de VSBfonds Beurzen uitgereikt.Het onderscheidende kenmerk van onze beurzen is de maatschappelijke component. VSBfonds vindt het belangrijk om studenten te ondersteunen die aantoonbaar betrokken zijn bij hun omgeving. Dat is waar VSBfonds voor staat en daarom willen we de studenten graag kennis laten maken met de achtergrond en werkwijze van VSBfonds. 

In 2021 was de Uitreiking door corona een online event. Bijzonder en anders, maar niet minder inspirerend!

Hier onder staat de samenvatting.