Promotie en voorlichting 

Promotie en voorlichting over VSBfonds Beurzen wordt uitgevoerd door de hogescholen en universiteiten. Als contactpersonen is jullie rol erg belangrijk. Jij weet het beste hoe je op jouw instelling jullie studenten kan bereiken. Denk ook na hoe je kan zorgen dat onze beurzen ook bekend worden onder de minder voor de hand liggende doelgroepen. Extra inspanning ter promotie van de beurs is echt nodig!

Tips promotie

  • Benader de diversity officer op jouw instelling. Ze weten hoe je een brede groep studenten kan bereiken.
  • Zoek contact met de contactpersoon voor studenten met een functiebeperking op jouw instelling. Zij kunnen die doelgroep voor jou informeren
  • Benader de netwerken binnen je eigen instelling van studieadviseurs, studie-loopbaanbegeleiders, mentoren, decanen, stagebegeleiders, opleidingshoofden etc. Het is gebleken dat persoonlijke contacten een belangrijke rol spelen bij de bekendheid van deze beurs.
  • Vaak heeft jouw instelling en eigen marketing of communicatie-afdeling; vraag hen of ze een communicatieplan voor je willen maken en uitvoeren?
  • Alumni van je eigen instelling die met een VSBfonds Beurs naar het buitenland zijn geweest, zijn goede ambassadeurs! Je kunt ze inzetten bij voorlichtingsbijeenkomsten of laat ze hun verhaal vertellen in jullie (digitale) kanalen. Ben je op zoek naar oud-bursalen van je eigen instelling? Neem contact op met Nuffic.
  • Sinds 2018 bestaat het VSBfonds Bursalen Netwerk, voor iedereen die ooit met een VSBfonds Beurs naar het buitenland is geweest. Er is een online platform en er zijn inmiddels honderden leden. Wil je meer weten of ben je op zoek naar een alumnus, neem gerust contact met ons op?!
  • Wil je een bijeenkomst organiseren voor studenten? Een medewerker van Nuffic of VSBfonds is altijd bereid om een presentatie te geven, een stand te bemannen of anderszins ondersteuning te bieden.
  • Op de jaarlijkse contactpersonendag worden altijd veel tips uitgewisseld over het promoten van de beurs. Deze zijn opgenomen in het document Best practices promotie. Ben je niet (meer) in het bezit van Best practices promotie? Stuur dan een mail naar Nuffic.
  • Je kunt ook de filmpjes en voorbeelden van de studenten gebruiken die op deze site staan. Of de animatie met uitleg over het aanvragen van een VSBfonds Beurs.
  • De animatie is er ook met ondertiteling; handig om af te laten spelen in bijvoorbeeld wachtruimtes of andere drukke ruimtes!

Roll-up banner, posters en folders

Voor markten en grotere informatiebijeenkomsten kan het handig zijn om een roll-up banner te hebben voor onze beurzen. Het ontwerp zoals hier afgebeeld kunnen wij je aanleveren (gebaseerd op afmeting 80 cm x 205 cm).  Evenals een suggestie voor de leverancier. De kosten zijn voor eigen rekening (tussen de € 30 - € 50 afhankelijk van hoe luxe de uitvoering). Heb je hier belangstelling voor, stuur dan een mail naar aboelen@vsbfonds.nl.

Vorig jaar is vanwege corona het drukwerk niét voorzien van jaartallen. We hadden een vermoeden dat er weinig persoonlijk contact zou zijn, dus dat het drukwerk vermoedelijk niet veel gebruikt zou worden. heb je nog drukwerk liggen van vorig jaar? Dat kun je dus gewoon aankomend jaar weer inzetten! Heb je nog extra drukwerk nodig; neem dan even contact op met Nuffic!

Hieronder kun je de beurzen poster en flyer downloaden.

Online campagne

In oktober starten we een online campagne, met name via Facebook, LinkedIn en Instagram. Maak er gebruik van. Hiernaast zie je de animatie over de voorwaarden. Doe mee: ‘like' en 'deel’ de berichten.

Alle posts en filmpjes die we hebben gemaakt voor deze online campagne hebben we voor jullie beschikbaar gemaakt. Kijk hier om deze bestanden te downloaden (let op: de filmpjes zijn zwaardere bestanden, dus dat duurt even)!