Hollandse meesters uit Boedapest te zien in Haarlem

De tentoonstelling 'Hollandse meesters uit Boedapest' in het Frans Halsmuseum in Haarlem is verlengd. Het publiek kan tot en met 5 maart 2017 nog genieten van de bijzondere topstukken uit het Szépmüvészeti Múzeum.

De collectie uit Boedapest omvat werken die prachtig aansluiten bij de collectie van het Frans Hals Museum. Twee uitzonderlijke portretten van Frans Hals zijn te bewonderen naast werk van Haarlemse en Vlaamse meesters als Willem Buytewech, Hendrick Avercamp en Anthony van Dyck.
De tentoonstelling wordt afgesloten met 27 tekeningen van onder anderen Rembrandt, Karel van Mander en Frans Post. In tegenstelling tot topmusea met vergelijkbare collecties Hollandse meesters, zoals het Louvre en de National Gallery, is die van het Hongaarse museum een onontdekte parel.

Dankzij een ingrijpende verbouwing van het Szépmüvészeti Múzeum kreeg het Frans Hals Museum de kans om uitzonderlijke 17de-eeuwse schilderijen naar Haarlem te halen. De tentoonstelling werd op 11 november 2016 geopend door prinses Viktória de Bourbon Parme-Cservenyák.

Directeur Ann Demeester: 'De collectie van het Szépmüvészeti Múzeum is zelden buiten Boedapest te zien. We zijn erg blij dat we onze bezoekers niet alleen van twee prachtige portretten van Frans Hals kunnen laten genieten maar van vele topstukken uit de Hollandse en Vlaamse Gouden Eeuw'.

www.franshalsmuseum.nl

Sluiten