Studenten met functiebeperking

Vanuit onze missie en oorspong vinden wij het belangrijk dat iedereen in Nederland de kans krijgt om mee te doen. VSBfonds voert een actief diversiteitsbeleid. Onze website is zo veel mogelijk drempelvrij en ons beurzenprogramma is bewust een breed programma.

Voor studenten met een functiebeperking is het meestal extra moeilijk om in het buitenland te kunnen doorstuderen of onderzoek te doen. Extra moeilijk betekent vaak ook extra duur. Daarom is er voor deze studenten extra budget beschikbaar.

Heb jij een functiebeperking en wil je naar het buitenland voor een vervolgstudie of om onderzoek te doen? Dan kun je voor de financiering denken aan een VSBfonds Beurs. Om voor een VSBfonds Beurs in aanmerking te komen gelden voor jou in principe dezelfde voorwaarden als voor studenten zonder beperking. Wij houden natuurlijk wel rekening met jouw persoonlijke situatie. Als je in aanmerking komt, dan kun je in sommige gevallen een hoger beursbedrag krijgen.

Op iedere onderwijsinstelling is een speciale contactpersoon voor de VSBfonds Beurzen. Kijk hier voor de contactpersoon op jouw hogeschool of universiteit.

Wil je meer specifieke informatie over studeren met een beperking in het buitenland, kijk dan op de website van Handicap & Studie voor algemene informatie. Op deze website vind je ook gegevens van contactpersonen voor studenten met een beperking op jouw instelling.

Voor overige vragen over de VSBfonds Beurs kan je contact opnemen met Jeanette Ginter.  

 

Sluiten