Breekjaar+

Stichting Breekjaar biedt onder de naam Breekjaar een goed doordacht tussenjaar, bedoeld voor jongeren die moeite hebben met hun volgende stap na de middelbare school of voor jongeren die gestopt zijn met hun opleiding. Deelnemers investeren in zichzelf, ontdekken hun talenten, werken aan hun zelfvertrouwen, ontwikkelen creativiteit en ondernemerschap en leren slimme (toekomst)keuzes te maken. Stichting Breekjaar wil ook meer recht doen aan de diversiteit van de samenleving. Om deze reden was de stichting op zoek naar een manier om ook jongeren met een migratieachtergrond en/of met minder financiële middelen een Breekjaar aan te kunnen bieden. Met onze ondersteuning komen deze twee dingen samen in het ‘Breekjaar+’.

Inspiratiejaar: Breekjaar+ voor een betere toekomst

In 2018 en 2019 ondersteunt VSBfonds Breekjaar met 20 wildcards waarmee jongeren die anders vanwege hun thuissituatie niet zouden kunnen deelnemen aan het programma nu toch kunnen deelnemen. VSBfonds wil met deze tweejarige financiering laten zien hoe ontzettend belangrijk een tussenjaar kan zijn voor een mooie toekomst met een goed carrièreperspectief. Met de uitkomsten hopen we ook andere partijen te enthousiasmeren om in de toekomst Breekjaar te ondersteunen door meer wildcards beschikbaar te stellen.

website breekjaar

 

Met de ondersteuning van VSBfonds kan Stichting Breekjaar:

  • Twintig jongeren met een migratie achtergrond en/of minder financiële middelen, een Breekjaar+ aanbieden.
  • Duurzame relaties opbouwen met gemeentes en andere instellingen, die financieel willen bijdragen, opdat Breekjaar+ een vervolg krijgt.
  • Een transformatie doormaken in alle lagen van zijn organisatie als het gaat om culturele diversiteit.
  • Een gedegen impact-evaluatie laten uitvoeren tijdens de duur van het project door een extern bureau. Om te weten wat voor effect Breekjaar+ op de jongeren heeft.

Mens & Maatschappij

"Dit had ik nooit durven dromen." 

Mens & Maatschappij

"Breekjaar is de beste ervaring die ik ooit heb gehad."

Het Breekjaar+ programma is nog opzoek naar Breekers

Ken je of ben je iemand die interesse heeft om deel te nemen aan het Breekjaar+ programma, kijk dan op https://www.breekjaar.nl/breekjaar-jaarprogramma/

Als je wilt ontdekken of het Breekjaar+ bij je past kom je gewoon naar een gratis Breekochtend! 

Je kunt dan in één ochtend ervaren wat Breekjaar is en doet - en of het bij je past. Twijfel je? Meld je dan aan! Alle jongeren die een Breekochtend hebben meegemaakt zijn blij dat ze gekomen zijn, ook al kiezen sommige niet voor een intake.

Aanmelden