Helaas leven we nog steeds in een wereld, waarin we fysiek afstand van elkaar moeten houden. Een wereld waarin we niet meer alles kunnen doen wat we voorheen wel konden. Er heerst een algemeen gevoel van beperking in bewegingsvrijheid. Voor sommige mensen was dat gevoel er al vóórdat het coronavirus ons bereikte.
Allerlei groepen mensen in onze samenleving worden door vooroordelen en discriminatie beperkt in hun doen en laten. Angst en onzekerheid over de toekomst kunnen vooroordelen en discriminatie versterken. Een zondebok is dan snel gevonden. Ook door de beperkte bewegingsvrijheid kunnen spanningen oplopen. Binnen het gezin of daarbuiten. Ook in buurten en wijken kunnen spanningen tussen bijvoorbeeld verschillende bevolkingsgroepen oplopen.
Als we iets van de coronacrisis kunnen opsteken is het wel hoe belangrijk het is, om ons solidair te voelen met elkaar. Ongeacht leeftijd, afkomst, sekse, seksuele voorkeur, religie, functiebeperking en sociaaleconomische status. En dat we met elkaar in verbinding moeten blijven, nu en na de coronacrisis.
Uw idee kan gaan over het tegengaan van allerlei vormen en uitingen van discriminatie, vooroordelen en achterstelling: leeftijd, afkomst, sekse, seksuele voorkeur, religie, functiebeperking en lage sociaal economische status. Of het tegelijk optreden van verschillende vormen en uitingen van discriminatie. Het tegengaan hiervan zien wij als een belangrijke stap op weg naar een gelijkwaardige samenleving.
Tot 4 juli 2021 kunt u een idee indienen.
Alleen plannen waarin bovenstaande punten zijn opgenomen, komen in aanmerking voor financiering.
Voor inhoudelijke vragen kunt u contact opnemen met Sue van Soest.
Mail svansoest@vsbfonds.nl
Bel 030 - 2303329
Vragen omtrent dit formulier, de tijdsplanning en andere logistieke en administratieve vragen kunt u stellen aan Olga Parkhomova.
Mail Oparkhomova@vsbfonds.nl
Bel 030 – 2303325.
Of stuur uw vraag per mail aan discriminatie@vsbfonds.nl.