Gezocht: initiatieven met regionale of lokale impact

Heeft u een goed idee voor een project dat lokale of regionale impact heeft? Wellicht komt uw initiatief dan wel in aanmerking voor 'Donatie op Locatie', een werkwijze van VSBfonds waarbij onze regioadviseurs elke laatste donderdag van de maand donatiegesprekken voeren op locatie. Dat doen zij bij onze regiopartners op locatie. 

Het gesprek maakt deel uit van de behandeling van uw donatieverzoek. U kunt hiervoor een donatieverzoek indienen via ons online aanvraagformulier, u hoeft hier dus geen aparte aanvraag voor te doen of zich voor op te geven. Aanvragers die hiervoor in aanmerking komen worden vervolgens door ons uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek op het kantoor van onze regionale samenwerkingspartner. Door het directe contact is het voor beide partijen gemakkelijker om snel tot de kern te komen. Onze adviseurs streven ernaar binnen twee werkweken na het gesprek aanvragers te laten weten of ze een donatie krijgen van VSBfonds.

Heeft u een goed idee dat uitgewerkt kan worden in een concreet plan? Zet dit op papier en stuur het naar VSBfonds. Lees hieronder wat u moet doen.

Waar kijken we naar bij de beoordeling?

  • Regionale context: zet uw project zich in voor de regio, buurt of wijk?
  • Maatschappelijke impact: betrekt u bijvoorbeeld mensen uit de buurt bij uw project?
  • Professionaliteit organisatie: maakt uw project deel uit van een professionele organisatie?

Voorwaarden

  • Uw project vindt plaats in Nederland.
  • U bent een private rechtspersoon, zoals een stichting of vereniging.
  • Uw project heeft geen politiek of religieus doel.
  • Uw project heeft een maximale looptijd van 1 jaar.
  • Het gaat om een deelfinanciering, wij financieren nooit het hele te financieren bedrag.

Donatie op locatie op We doen het samen! Festival

Ook dit jaar was er weer een festivaleditie van Donatie op locatie op We doen het samen! Festival. Bekijk hieronder de vlog zo krijgt u een indruk van hoe deze werkwijze werkt.

Donatie op Locatie in de media

Na een succesvolle pilot in het Noorden, zijn we dit jaar zijn we gestart met Donatie op Locatie in heel Nederland. We hebben Nederland hiervoor verdeeld in de volgende regio’s:

In veel regio's is Donatie op Locatie al succesvol en verschenen we zelf in de media. Bekijk de artikelen hier.

 

Vragen?

Heeft u vragen over het indienen van uw projectidee? Neem dan contact op met uw regioadviseur. Kijk hier en klik op de provincie waar uw project plaatsvindt.