Appeltaartconcert
Locatie: Landelijk
Datum: 2-1-2017
Bereik: 11.115 bezoekers
Classificatie: Impactproducties
Donatie: € 25.000,-

Appeltaartconcerten

Klassieke muziek voor bijzondere mensen

Stichting Appeltaartconcerten organiseert concerten met klassieke muziek voor bijzondere mensen. Er worden concerten georganiseerd in verzorgingshuizen, wijkcentra, hospices en andere (ouderen)zorginstellingen. Hier luisteren jonge en oude, zieke en gezonde mensen samen naar de mooiste klassieke muziek. Uiteraard wordt er in de pauze appeltaart geserveerd.

De beste professionele musici spelen met hart en ziel voor mensen die niet vanzelfsprekend (meer) in contact komen met klassieke muziek. Voor de musici zijn de Appeltaartconcerten eveneens bijzonder omdat ze veel directer contact hebben met het publiek dan in de concertzaal. In het seizoen 2017/2018 zijn er ook concerten gegeven in TBS-klinieken en voor mensen uit de vluchtelingenopvang.

Waarom steunt VSBfonds dit project?
Deze artistiek hoogwaardige concerten worden op een laagdrempelige en informele manier aangeboden aan bijzondere doelgroepen die bij elkaar worden gebracht. Bovendien worden maatgerichte verdiepingsactiviteiten aangeboden aan de diverse doelgroepen en zijn er interactieve momenten tijdens de voorstelling.