VSBfonds steunt de herinrichting van de Schouwburg De Kampagne
Locatie: Den Helder
Datum: 1-12-2015
Bereik: ca. 110.000 bezoekers per jaar
Classificatie: Publieksgerichte (her)inrichting
Donatie: € 100.000,-

Herinrichting Schouwburg De Kampanje

Spraakmakend gebouw aan de Maritieme Binnenhaven

Wie Den Helder binnenrijdt wordt verwelkomd door een spraakmakend gebouw aan de Maritieme Binnenhaven: De Kampagne. Op de oude Rijkswerf Willemsoord werden eind 2015 de deuren geopend van de schouwburg die voorheen op een andere plek stond. Het nieuwe onderkomen geeft een enorme impuls aan het theaterbezoek door jong en oud.

Door de verplaatsing beschikt het gebouw over meer allure, meer capaciteit en is er een ruimere programmering mogelijk. Denk aan popconcerten, festivalachtige activiteiten en middagprogrammering voor ouderen. Ook is er nu plaats voor amateurverenigingen uit de omgeving. De monumentale omgeving geeft extra glans aan het theaterbezoek.

Waarom steunt VSBfonds dit project?
De herinrichting draagt overtuigend bij aan het bereiken van een groter en meer divers publiek. Ook is de theaterbeleving verbeterd door, onder andere: de bredere programmering en de gastvrije faciliteiten. Nog een pluspunt is de ruime aandacht voor de toegankelijkheid van het pand voor mensen met een fysieke beperking.