Lelykracht verbindt inwoners van Lelystad!

Van 2017 tot 2020 ondersteunt VSBfonds Lelykracht met in totaal 1 miljoen euro. Door deze steun kan Lelykracht meer betekenen voor de inwoners van Lelystad. VSBfonds wil met deze meerjarige financiering van Lelykracht een boost geven waarmee de beweging sneller breder en zichtbaarder wordt dan zonder deze financiering. Zodat de inwoners van Lelystad, maatschappelijke organisaties en bedrijven uit Lelystad Lelykracht omarmen en zich met elkaar actief inzetten voor een bruisende stad. Van Lelystad een bruisende stad maken. Dat is waar Lelykracht voor staat!

Kunst & Cultuur

“De ideale vrijwilliger is iemand die enthousiast en gedreven is om een bijdrage te willen leveren aan dit bijzondere evenement.”

Lelykracht

Lelykracht is een groeiende beweging die werkt aan de toekomst van Lelystad. Samen met de inwoners organiseert Lelykracht activiteiten en programma’s voor een sterkere samenleving en een bruisender stad. Door het stimuleren van actief burgerschap heeft Lelykracht hetzelfde doel als VSBfonds.

Lelykracht wil zich samen met inwoners, private en publieke partijen inzetten voor de onderlinge verbondenheid en leefbaarheid in Lelystad. Dit sluit aan op de missie en visie van VSBfonds: het stimuleren van maatschappelijke samenhang en sociale mobiliteit in ons land door projecten te steunen die actief burgerschap mogelijk maken en versterken. 

Lelykracht wil mensen mee laten doen door

  • De bestaande 10 geprogrammeerde projecten gedurende drie jaar steviger neer te zetten;
  • Extra projecten die bijdragen aan de doelen aan laten sluiten bij de programmering. Deze projecten zijn initiatieven van Lelystedelingen in samenwerking met andere private en publieke partijen;
  • Kwalitatief onderzoek doen onder jongeren naar waar zij behoefte aan hebben en daar een project voor toevoegen aan de programmering;
  • Deskundigheid bevorderen bij de vier instellingen én bij instellingen die zich nog gaan aansluiten. Dit verhoogt naar verwachting de maatschappelijke impact van de geprogrammeerde projecten;
  • De beweging voor de burgers van Lelystad nog meer zichtbaar maken via communicatie over en door de projecten.

Kunst & Cultuur

“Zilte Zee, Zoete Dromen’ wordt een show om nooit te vergeten. Je hebt maar één kans om te kijken. Dit feestje wil je niet missen."

Activiteiten

Lelykracht ontwikkelt activiteiten en evenementen die de Lelystedelingen samenbrengen. Soms gericht op een specifieke doelgroep, zoals jongeren of moeders, soms op alle Lelystedelingen tegelijk. Zo is er voor ieder wat wils en bereiken ze alle inwoners van Lelystad.

Krachtpatsers
Speciaal voor kinderen die hun talenten willen ontdekken en ontwikkelen.

Het Spektakel van Lelystad, zilte zee, zoete dromen 21, 22 & 23 juni
Een jaarlijks terugkerend spektakel met zang, dans en theater, opgevoerd door bekende en onbekende talenten van Lelystad.

Lelydag
28 september is een bijzondere dag voor Lelystad. Vijftig jaar geleden kwamen op die dag de eerste bewoners naar de stad. Daarom hebben we 28 september uitgeroepen tot Lelydag, een jaarlijkse feestdag voor alle Lelystedelingen.

Kijk hier voor meer activiteiten!

21, 22 & 23 juni 2018. Een show met zang, dans & theater, opgevoerd door bekende & onbekende talenten van Lelystad.