Terug naar Nummer 1, maart 2021
Nummer 1, maart 2021
agenda

Leuke (online) uittips!

VSBfonds heeft leuke, boeiende en interessante uittips voor jou. Uiteraard volledig coronaproof. Tijdens de lockdown trek je er gewoon online op uit. Daarna kun je ook weer op diverse inspirerende plekken in het land terecht.

TV-tip

Prison for Profit

Deze kritische documentaire toont aan wat er gebeurt als een overheidstaak wordt uitbesteed aan een machtig internationaal bedrijf. Pijnlijk wordt duidelijk dat in een geprivatiseerde gevangenis winst boven menselijkheid blijkt te gaan. Deze docu is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Datum uitzending: 9 maart 2021
Terugkijken kan hier: 2doc.nl 
Meer info: deprijsvanprivatisering.nl


Online workshop

Popronde x New Faces

Hoe betrek je als culturele organisatie nieuwkomers bij je activiteiten en publiek? Hoe doe je de werving onder asielzoekers en statushouders? Hoe creëer je er draagvlak voor in je eigen organisatie? Ontdek samen met Popronde en New Faces in een interactieve workshop de antwoorden en creatieve oplossingen. En put uit de ervaringen van bekende festivals als Popronde, Into The Great Wide Open, Lowlands en ADE. De gratis online workshop is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Datum: 6 april 2021
Tijd: 14.00 tot 16.30 uur
Via: Zoom
Meedoen: geef je hier op 


Films kijken

IDFA online

Struin door de meer dan duizend films tellende online collectie van IDFA en maak je keuze. Bekijk ze gratis of tegen een kleine bijdrage. Je kunt bij IDFA ook terecht voor allerhande interactieve projecten.

Ga naar: idfa.nl 


Terugkijken

TV-serie ‘Klassen’

De mede door VSBfonds mogelijk gemaakte documentaireserie ‘Klassen’ gaat over de strijd voor gelijke kansen in het onderwijs. Sarah Sylbing en Ester Gould strijken een jaar lang neer in de klaslokalen, huiskamers en straten van Amsterdam-Noord, waar een strijd wordt geleverd om elk kind een kans te geven.

Terugkijken kan hier
Meer info: vsbfonds.nl 


Nog meer films

Filmfestival Assen

Wil jij IFA het hele jaar door vieren? Dan hebben we goed nieuws voor jou. Je kunt namelijk films die op eerdere IFA-edities draaiden bekijken bij Cinetree.
Kijk online: filmfestivalassen.nl


Virtueel Van Gogh Museum

Online expositie ‘Ongekend’

In de tentoonstelling ‘Ongekend’ laat het Van Gogh Museum online zien welke werken we de afgelopen 10 jaar als museum hebben aangekocht. Een uiteenlopende groep vertellers, van conservatoren, tot depotmedewerkers en stadsbewoners vertellen persoonlijke verhalen bij deze stukken.

Kijk online: vangoghmuseum.nl