Terug naar Nummer 2, juli 2021
Nummer 2, juli 2021
win

Win tickets voor het Maritiem Museum

In het Maritiem Museum Rotterdam ontdek je de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijks leven. Ga mee op reis door ons maritieme heden en verleden in eigentijdse tentoonstellingen voor grote én kleine avonturiers. Luister naar verhalen, bewonder topstukken uit de vooraanstaande collectie of doe mee aan een van de vele activiteiten. Het museum ligt in de oudste en grootste museumhaven van Nederland waar je op historische schepen en kranen beleeft hoe de wereldhaven Rotterdam op déze plek begon.

Maritiem Museum Haven

In de grootste museumhaven van Nederland vind je historische schepen en kranen. Authentiek gerestaureerde objecten die het museum in werkende staat houden. Stap aan boord en beleef de wereld van toen. Hoe was het leven en werken aan boord in vervlogen tijden. Luister naar de verhalen van oud havenmedewerkers en bekijk de film in de vuurtoren over de ontwikkeling van de Rotterdamse haven

Tentoonstellingen

Ga in de ‘Offshore Experience’ op zoek naar nieuwe energie en ontdek hoe offshore medewerkers hun zware werk op zee weten te klaren. In de tentoonstelling ‘Maritieme Meesterwerken’ gaat museum Boijmans van Beuningen voor anker in het Maritiem Museum. Twee unieke kunstcollecties komen samen. Leer een tot dusver onbekende, maritieme wereld kennen achter deze beroemde  kunstwerken.

In de expo ‘De Haven’ ga je koppie onder in het verhaal van de Rotterdamse haven, aan de hand van tientallen scheepsmodellen uit onze fameuze collectie. Bij Dealen met Drugs maak je kennis met een andere kant van de haven. Hier kom je meer te weten over de drugshandel in de Rotterdamse haven. Je speelt hier zelf de hoofdrol en geld is de grote verleider.

Kleine avonturiers kunnen op zeemonsterjacht in de tentoonstelling ‘Zeemonsters’ of zich uitleven in de haven van Professor Plons. In deze kinder-doe-tentoonstelling maken kinderen al spelenderwijs kennis met de maritieme wereld.

Maritiem Museum Haven

In de grootste museumhaven van Nederland vind je historische schepen en kranen. Authentiek gerestaureerde objecten die het museum in werkende staat houden. Stap aan boord en beleef de wereld van toen. Hoe was het leven en werken aan boord in vervlogen tijden. Luister naar de verhalen van oud havenmedewerkers en bekijk de film in de vuurtoren over de ontwikkeling van de Rotterdamse haven.

WIN 4 entreekaarten

Geef antwoord op de volgende vraag: Met hoeveel kinderen leefde de familie Hutten aan boord van Hasselter aak ‘Annigje’?

Stuur je antwoord uiterlijk 8 augustus a.s. aan
communicatie@vsbfonds.nl  (naam en postadres svp vermelden)


Terug naar overige artikelen