Nummer 3 - Najaar 2022
agenda

Agenda

Zin om cultuur te snuiven? Trek er dan gerust op uit. Onze agenda zit weer vol leuke, boeiende en interessante tips. Uiteraard mede mogelijk gemaakt door VSBfonds. Veel plezier!


Internationaal Festival Vocallis (Zuid-Limburg)
De kracht van muziek, dat is dit jaar het thema van Festival Vocallis. Een uniek festival waar de stem centraal staat. Op het programma staan onder meer opera, koormuziek tot vertelconcerten en gedichtenwandelingen. Met bijdragen van artiesten uit binnen- en buitenland. Te zien, te horen en te beleven in tien gemeenten in Zuid-Limburg, tot en met 20 november a.s.
www.festivalvocallis.nl


Internationaal documentairefestival IDFA (Amsterdam)
IDFA is het grootste documentairefestival ter wereld. Ook dit jaar kun je er weer terecht voor een haast eindeloze hoeveelheid indrukwekkende documentaires. Beeldende verhalen die bezoekers inspireren zich te verdiepen in en te verbinden met andere mensen en de wereld om hen heen. IDFA draagt daarmee bij aan sociale en maatschappelijke verbinding. En dus is het een uniek en waardevol filmfestival dat VSBfonds al sinds de start in 1988 van harte ondersteunt. IDFA is er van 9 tot en met 20 november. Ga kijken!
www.idfa.nl

Kerstvoorstelling ‘Als het doek valt’ (Houten)
Theater aan de Slinger slaat op 21 december de handen ineen met diverse acteurs, Big Band Jazz Houten en de Castellum Singers. In de kerstvoorstelling ‘Als het doek valt’ worden prangende vragen gesteld over het kerstdiner. Is het wel echt zo gezellig? Wanneer heb je voor het laatst echt naar iemand geluisterd? Hoe overleef je de feestdagen zonder mijn grote liefde? En hoe komen we werkelijk samen? Een onderzoekende voorstelling over wat ons verbindt, wat ons raakt en waar we gezamenlijk kwetsbaar zijn. Het podium is gevuld met Houtens talent en – best bijzonder – bijna alle spelers zijn 55-plus.
www.aandeslinger.nl

Lustrumconcert 115 jaar Baarns Mannenkoor (Baarn)

Een muzikale reis door de tijd ter ere van het 115-jarig bestaan van het Baarns Mannenkoor. Speciaal voor dit Lustrumconcert op 27 november speelt een begeleidingsorkest van Baarnse muzikanten met de mannen mee en beklimmen ook diverse zangers en zangeressen uit de gemeente get podium. Het concert vindt plaats in Jardin d’Hiverre van het Bomencentrum Baarn en staat onder leiding van dirigent Mark Walter.
www.baarnsmannenkoor.nl


Theatervoorstelling ‘Grond’ (Deventer)
Toneelgroep Jan Vos presenteert ‘Grond’. Een poëtische voorstelling op locatie over liefde en verandering, over het samenkomen van twee verschillende werelden, het gevecht tegen bureaucratie en het opgeven van zekerheden. Een verhaal ook over de overeenkomst tussen boeren en burgers, omdat het boerenverhaal symbool staat voor veel meer mensen. Ter zien van 19 november tot en met 9 december. Lees hier <link naar artikel Uit de Kunst> het interview met regisseur Jeroen van den Berg.
www.toneelgroepjanvos.nl

Uitvoering ‘Utrecht te Deum’ (Utrecht)
Utrecht heeft dit jaar exact 900 jaar stadsrechten. Op 11 november a.s. sluiten Holland Baroque, Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging, de Kathedrale Koorschool Utrecht en de Kathedrale Koorschool Suriname het feestjaar af met een muzikaal eerbetoon aan de Domstad: Utrecht Te Deum’, in gecomponeerd door niemand minder dan Georg Friedrich Händel. De eerste uitvoering vond ooit plaats in 1713. Niet in Utrecht, maar … in St. Paul’s Cathedral in Londen.
www.hollandbaroque.com

Theaterserie ‘Huize Enschede ‘(Enschede)
Een serie theatervoorstellingen over het ware studentenleven. Huisgenoten Floor, Maurits en Tom organiseren om aanzien te krijgen het grootste studentenfeest van de stad. Maar gedreven door ambitie en overmoed loopt het finaal uit de hand, met hilarische en ook treurige consequenties tot gevolg. Om het verhaal zo authentiek mogelijk te maken, bezocht scriptschrijver Bran Remie vele studentenhuizen en tekende ruim honderd verhalen op. Na afloop treedt de Enschedese singer/songwriter Chris Egbers op met zijn bent en draait er een deejay. Nog te zien op 7, 14 en 21 november a.s. in de prachtige theaterzaal De Kleine Willem.
www.wilminktheater.nl

Huiskamerfestival NoaberMuziek (Haaksbergen)

Dertig muziekacts die honderd concerten in totaal geven en dat alles in huiskamers en andere verrassende locaties kriskras door Haaksbergen. Daarmee zorgt NoaberMuziek voor gezelligheid en verbondenheid in de donkere decembermaand. Een festival voor iedereen want alle muziekgenres komen aan bod. Doe net als de vele andere enthousiaste muziekliefhebbers, stap op 11 december op de fiets en geniet met elkaar van een mooie muzikale middag (van 12 tot 17 uur). 
www.noabermuziek.nl