Terug naar Nummer 3, oktober 2021
Nummer 3, oktober 2021
win

Gratis kaarten voor unieke tentoonstelling ‘Maria Magdalena’

Nieuwsgierig naar wie Bijbelse Maria Magdalena werkelijk was? Maak dan nu kans op gratis kaarten voor 'Maria Magdalena' in Museum Catharijneconvent in Utrecht. Een unieke, boeiende tentoonstelling die je tot 9 januari 2022 kunt bezoeken.

Ontmoet Maria Magdalena. De mysterieuze Bijbelse vrouw in al haar hoedanigheden: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus? Kortom: een tentoonstelling over beeldvorming, en daarmee actueler dan ooit.
Je zoekttocht door het museum start met beelden van Maria Magdalena in films als Jesus Christ Superstar en de Da Vinci
Code. Daarna word je door de zalen geleid met video's en een audiotour waarin experts als cultuurhistoricus Herman Pleij en hoogleraar religie en samenleving Manuela Kalsky vanuit verschillende perspectieven meer vertellen over zowel de klasssieke als moderne kunstwerken. Voor wie wil is er ook een uitgebreid programma met films, podcasts, stadswandelingen en lezingen.

Hoe maak je kans?

VSBfonds en Museum Catharijneconvent verloten vier toegangskaarten voor de tentoonstelling Maria Magdalena. Daarnaast verloten we een schitterende tentoonstellingscatalogus.
Stuur om kans te maken voor 1 december een e-mail naar: communicatie@vsbfonds.nl en beantwoord de volgende vraag: In welke stad staat het Museum Catharijneconvent?

Lees ook het interview met Lieke Wijnia

En kijk voor meer informatie op de website van het museum