VSBfonds steunt TaalOnderonsjes

Heb je een mooi idee of een leuk initiatief voor jouw buurt waar je meer mensen en geld voor nodig hebt? Of ben je benieuwd naar welk verschil jouw initiatief maakt in het leven van buurtbewoners? Dan is een van drie workshops hieronder iets voor jou!

Workshop: Financier je buurtinitiatief met crowdfunding

Omschrijving workshop 

Tijdens de workshop richten we ons het bereiken en enthousiasmeren van mogelijk crowdfunders voor jouw initiatief. We gaan aan de slag met het versterken van je verhaal en het bedenken van acties en activiteiten om dit doel te bereiken. Hierbij bespreken we hoe je met een haalbaar doelbedrag, een goede opbouw in je campagneplan en leuke beloningen zorgt voor een succesvolle crowdfundingcampagne. We geven je veel inspirerende en praktische voorbeelden van de meer dan 1000 initiatieven die via voorjebuurt.nl of een van onze andere platforms een campagne hebben gevoerd. Je gaat dus niet alleen naar huis met tips en tricks, maar ook met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne! Ook vertellen we je meer over de bijdragen van partners aan jouw crowdfundingcampagne. Als je start met een campagne maak je namelijk kans op een bijdrage vanuit VSBfonds.

Trainer

Deze workshop wordt gegeven door o.a. Dionne Doets van Voor Je buurt, in opdracht van VSBfonds.

Voor Je Buurt helpt initiatiefnemers om geld bij elkaar te halen. Maar ze helpen je ook om jouw initiatief meer bekend maken, zodat er meer mensen mee kunnen helpen. 

Niveau-eisen/voorkennis 

Geen voorkennis vereist

Wanneer en waar

  • donderdag 11 november a.s., 19.30 - 22.00 uur, Assen. 

Aanmelden

Aanmelden voor deze gratis workshop kan tot enkele dagen voor 9 november a.s. via dit inschrijfformulierHet maximum aantal voor de workshop is 20. 

Workshop: projectplan schrijven dat in de smaak valt bij financiers

Wat komt er allemaal kijken bij het schrijven van een projectplan dat als magneet werkt voor financiers? In deze online workshop maak je kennis met de praktische stappen die hiervoor nodig zijn.

Omschrijving workshop

Als stichting, vereniging of buurtinitiatief kan je jouw project laten financieren door een fonds. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is een goed plan indienen en een fondsaanvraag. Hoe doe je dat? Wat komt er allemaal bij kijken? Een goede voorbereiding en het schrijven van een pakkend plan zorgt dat de kans op een toezegging veel groter wordt. Tijdens deze online workshop geven wij een inkijkje in de stappen die nodig zijn om een goed plan te schrijven incl. begroting en financieringsplan.

Programma

- Een kansrijk projectidee ontwikkelen
- Een heldere structuur bouwen waar de financier blij van wordt
- De begroting: do’s en don’ts
- Het financieringsplan: do’s en don’ts

Trainer

Deze workshop wordt gegeven door Senna Bouteba van Blooming Projects, in opdracht van VSBfonds.

Niveau-eisen/voorkennis 

Geen voorkennis vereist.

Benodigdheden

Computer met internet, webcam en een microfoon.

Waar en wanneer

Deze online workshop vindt plaats op dinsdag 9 november a.s., van 16.30 - 18.00 uur. 

Aanmelden

Aanmelden voor deze gratis workshop kan niet meer, de workshop is vol. 

Workshop: Impact in Beeld

Omschrijving workshop

Als je je inzet voor een maatschappelijk probleem, is het belangrijk om te weten in hoeverre je bijdraagt aan de oplossing. Om van te leren en je impact te vergroten en om je te kunnen verantwoorden naar buiten. In deze workshop leer je hoe je meer zicht krijgt op de effecten die je bereikt en hoe je hierop kunt sturen. We bespreken verschillende laagdrempelige methoden om impact te meten en gaan aan de slag met praktische tools om je impact in kaart te brengen. Deze kun je na de workshop in de praktijk testen. De workshop is interactief, met veel praktijkvoorbeelden, uitwisseling en praktische oefeningen. 

Niveau-eisen/voorkennis

Geen voorkennis vereist

Benodigdheden

Een uur tijd om een korte opdracht te maken ter voorbereiding op de workshop. 

Het programma

- Welkom en introductie
- Wat is impact en waarom hierop sturen?
- Hoe dan? De effectenkaart als tool
- Impactmeten: outputs en effecten – laagdrempelige tools
- Afronding

Trainers

Simone de Wit en Giovanni Giaquinto van Avance-impact, in opdracht van VSBfonds.

Waar en wanneer

Maandag 1 november 2021, 18.30 - 21.30 uur, Utrecht. 

Aanmelden

Aanmelden voor deze gratis workshop kan tot enkele dagen voor de workshop via dit inschrijfformulier. Het maximum aantal deelnemers is 15.