Beheer je buurthuis: dé meet-up voor zelfbeheer van buurt- en wijkhuizen

Overal in het land nemen bewoners de verantwoordelijkheid voor hun eigen ontmoetingsplek. Een mooi ideaal, maar soms ook een enorme uitdaging! Want hoe doet u dat eigenlijk: een buurthuis opzetten, overnemen, exploiteren en programmeren?

Wilt u hier meer over weten? Kom dan op 8 april naar de bijeenkomst 'Beheer je buurthuis' van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA) en leer van wie u voorgingen.

Er bestaat geen handboek zelfbeheer. Elke wijk en ieder gebouw heeft zijn eigen kansen en obstakels.

Toch valt veel van elkaar te leren. Veel bewonersinitiatieven lopen tegen dezelfde vragen aan: hoe krijg ik mijn exploitatie sluitend? Welke activiteiten moet ik organiseren om de wijk aan te spreken? Hoe ziet een goed vrijwilligersbeleid eruit? En is het niet veel slimmer om een pand te kopen in plaats van huren? Tijdens de bijeenkomst gaat men samen met u aan de slag en wordt besproken wat het buurthuis van de toekomst nodig heeft. Deel uw eigen verhaal, stel vragen aan pioniers en experts, en leer van de lessen die het LSA trok uit hun driejarige project: 'Beheer je buurthuis'.

Mocht u meer informatie willen over de bijeenkomst. Of wilt u zich aanmelden? Kijk dan op http://www.lsabewoners.nl/bijeenkomst-beheer-buurthuis

Sluiten