VSBfonds Impact Bootcamp Editie 2021/2022

Leertraject met én voor professionals in de maatschappelijke sector

In 2020 is VSBfonds in samenwerking met Avance-Impact gestart met de Impact Bootcamp. Een leer- en doetraject van zes maanden voor professionals uit het culturele en sociaal-maatschappelijk veld. Na de piloteditie in 2020 is de Impact Bootcamp editie 2021/2022 gestart. In totaal zijn er 15 deelnemers vanuit 10 initiatieven die zich tijdens deze bootcamp verder ontwikkelen in het meten, monitoren en zichtbaarder maken van hun impact. In zes maanden leren zij op een actieve manier met en van andere organisaties over impactmanagement én passen dit direct toe in hun eigen praktijk. 

Ontmoet de Impact Bootcampers editie 2021/2022

V.l.n.r. per rij:
Marieke van Meerten (Stichting StreetPro), Annemijn Dijkzeul (Stichting Studiezalen), Karien Sondervan (Cybersoek), Lars Koster (Stichting FC Emmen Naoberschap)
Mirjam van der Heide (St. De Wijk De Wereld), Rachel Snip (St. Students Moving Forward), Ivo van Werkhoven (Zeeuws Museum), Theresa Leimpek (Stichting MBO Talent)
Hugo de Olde (Stichting FC Emmen Naoberschap), Emil Klok (St. De Wijk De Wereld), Evelyne de Nobrega (Stichting StreetPro), Eva Schouten (Stichting Studiezalen)
Koos Pot (Stichting Weekendschool Sudwest-Fryslan), Jasmijn Verhulst (Stichting MBO Talent), Hoessein Alkisaei (Nederland Maakt Impact)

Klik hier om het overzicht met deelnemers te bekijken. 

Waarom een Impact Bootcamp?

Als je je impact beter kunt meten, kun je er ook beter op (bij)sturen én je impact zichtbaar maken. Daarom zijn we in 2020 begonnen met de pilot Impact Bootcamp om samen een stap verder te zetten in de zoektocht naar manieren om te laten zien welk verschil een project maakt.
Tien organisaties deden mee aan die piloteditie.
Daarnaast organiseerden we een aantal workshops Impact Essentials. Zo deelden we kennis en ervaringen over het scherp krijgen van impact voordat je begint aan een project, maar ook het meten en delen van je resultaten.

Boekje ‘Sturen op Impact’

Voor iedereen die ook aan de slag wil met impactmanagement, hebben we een boekje samengesteld naar aanleiding van alle ervaringen en leringen die zijn opgedaan tijdens de piloteditie. Dit boekje is een mix van theorie, praktijkervaringen en tips.

Wil je het boekje digitaal ontvangen of via de post?