Fondsenfestival in Overijssel

Er zijn veel mensen met goede ideeën en er zijn organisaties die hen willen steunen, maar vaak weten ze elkaar niet goed te vinden. Het doel van het FondsenFestival in Overijssel is fondsen en initiatiefnemers bij elkaar te brengen. Het festival vindt plaats op vrijdag 1 juli 2022 in Dalfsen.

Stichting Natuurboerderij Balkinn komt ook naar het festival. Loes van der Veen werkt bij Balkinn en ziet het festival als een mooie kans. ‘Wij zijn een stichting met veel vrijwilligers maar staan wel voor een financiële uitdaging en hopen door het festival in contact te komen met fondsen die ons kunnen ondersteunen. Er zijn veel potjes maar wij weten niet precies wat er allemaal mogelijk is. We hopen dat het festival ons daarbij kan helpen.’

VSBfonds is een van de medeorganisatoren van het festival. Grote, professionele organisaties weten ons meestal wel te vinden. Maar kleine lokale initiatieven zien wij minder bij donatie gesprekken. Donatie-adviseurs van VSBfonds zijn op het festival aanwezig om zo in contact te komen met deze initiatiefnemers, zodat ze kunnen vertellen wat de mogelijkheden zijn.

Behalve het leggen van contacten met speeddates kunnen bezoekers ook meerdere workshops volgen van crowfunding tot de communicatie rondom je project. Kijk hier voor het complete programma en om je aan te melden.

Het FondsenFestival in Overijssel wordt georganiseerd door het VSBfonds, Oranje Fonds, SamenSpeelFonds, Twents Noabers Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds en Stimuland en wordt mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.