Genomineerden VSB Poëzieprijs op tournee van 7 t/m 20 januari

Van 7 t/m 20 januari gaan de vijf dichters die genomineerd zijn voor de VSB Poëzieprijs op tournee. Joost Baars, Charlotte Van den Broeck, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke van Zonneveld zijn door de jury geselecteerd uit 79 inzendingen en maken daarmee kans op de VSB Poëzieprijs van 25.000 euro die op 25 januari wordt uitgereikt. 

Tournee

Tijdens de tour presenteren de dichters in wisselende samenstelling hun genomineerde bundels op diverse Nederlandse en Vlaamse podia. Voor deze bijzondere middagen en avonden met 'de beste Nederlandstalige poëzie van het moment' werkt Poetry International samen met organisatoren van succesvolle poëzieprogramma's in het land. Zo zijn de dichters te gast bij het Literatuurhuis in Utrecht voor een winterse editie van De Nacht van de Poëzie', op het internationaal geöriënteerde Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag, bij Poëziecentrum Gent of SLAGs Poëziemarathon in Groningen. Muzikale optredens zijn onder meer te verwachten van YENTL en DE BOER, Yes Darling en Lucky Fonz III.  

De tournee doet de volgende plaatsen aan: Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Heerlen, Gent, Antwerpen, Den Haag en Groningen. Kijk op www.vsbpoezieprijs.nl voor alle informatie.


De tournee wordt traditiegetrouw georganiseerd door Poetry International.