Gezocht: nieuwe ideeën tegen discriminatie en vooroordelen

Allerlei groepen mensen in onze samenleving worden door vooroordelen en discriminatie beperkt in hun doen en laten. Angst en onzekerheid over de toekomst kunnen vooroordelen en discriminatie versterken. Een zondebok is dan snel gevonden. Ook door de beperkte bewegingsvrijheid kunnen spanningen oplopen. Binnen het gezin of daarbuiten. Ook in buurten en wijken kunnen spanningen tussen bijvoorbeeld verschillende bevolkingsgroepen oplopen.

Als we iets van de coronacrisis kunnen opsteken is het wel hoe belangrijk het is, om ons solidair te voelen met elkaar. Ongeacht leeftijd, afkomst, sekse, seksuele voorkeur, religie, functiebeperking en sociaaleconomische status. En dat we met elkaar in verbinding moeten blijven, nu en na de coronacrisis.

VSBfonds zoekt ideeën tegen discriminatie en vooroordelen! Lees hieronder wat u kunt doen.

Uw idee kan gaan over het tegengaan van allerlei vormen en uitingen van discriminatie, vooroordelen en achterstelling: leeftijd, afkomst, sekse, seksuele voorkeur, religie, functiebeperking en lage sociaal economische status. Of het tegelijk optreden van verschillende vormen en uitingen van discriminatie. Het tegengaan hiervan zien wij als een belangrijke stap op weg naar een gelijkwaardige samenleving. Kijk hier voor meer informatie