Landelijke Respect Tour: samenwerking initiatiefnemers respect.nl en VSBfonds

Tijdens de startbijeenkomst van de Week van Respect in het Vredespaleis is vanmorgen door de initiatiefnemers van Respect.nl en VSBfonds een uniek programma aangekondigd: de Nationale Respect Tour.

Initiator Ilco van der Linde, (co) founder van onder meer de Bevrijdingsfestivals en dance4life: “We gaan vanaf augustus 2019 honderdduizenden Nederlanders actief betrekken bij het beschermen, bouwen en versterken van respect. In een Tour langs alle provincies brengen we tegenpolen aan één tafel en halen we concrete oplossingen op." Co-founder Dionne Abdoelhafiezkhan (IZI Solutions): “We zijn graag van 'geen woorden, maar daden.' Alle gemeenten, provincies, organisaties en individuen die mee willen bouwen kunnen zich nu bij ons melden: info@respect.nl”. In augustus 2019 worden steden, provincies, ambassadeurs en de campagne wereldkundig gemaakt.

Thema Week van Respect 2018: Burgers Bakken

Dit jaar staat de Week van Respect in het teken van ‘Burgers bakken’. Op scholen wordt lesmateriaal aangeboden om burgerschap iets van jongeren zélf te maken. Wat houdt het voor hen in om burger van onze maatschappij te zijn? En wat hebben zij daarvoor nodig? Het persoonlijke verhaal van honderden gastsprekers helpt hen hierbij. Tijdens de Week van Respect geven Kamerleden, Commissarissen van de Koning, burgemeesters en wethouders, sporters en andere bekende en betrokken Nederlanders ruim 400 gastcolleges op basis- en middelbare scholen en MBO’s en gaan ze met de jongeren het gesprek aan om respect onder jongeren te activeren en de maatschappij iets van henzelf te maken.