Nieuw seizoen Lang Leve de Muziek Show

Op zaterdag 9 november start het nieuwe seizoen van Lang Leve de Muziek Show op NPO Zapp. In deze muzikale spelshow van AVROTROS strijden twaalf klassen uit alle Nederlandse provincies om de titel ‘Muzikaalste Klas van Nederland’. De kinderen worden getest op hun muzikale kennis en laten hun beste dansmoves zien in het nieuwe spel ‘Dance Battle’. Ook de leerkrachten gaan aan de slag om de overwinning met hun klas binnen te halen. Zo zingen ze onder de douche en geven ze een muzikaal optreden met hindernissen. De presentatie is wederom in handen van Buddy Vedder, die elke week wordt bijgestaan door co-hosts als Bizzey, Glen Faria, Romy Monteiro en Emma Heesters.

De eerste vier afleveringen nemen drie klassen – elk uit een andere provincie – het tegen elkaar op om een plek in de halve finales. Uiteindelijk weten we na de spannende, swingende finale-uitzending wie zich de ‘Muzikaalste Klas van Nederland 2019’ mag noemen. Alle klassen die deelnemen aan Lang Leve de Muziek Show vormen samen de Grootste Schoolband van Nederland, die optreedt tijdens Het Kerst Muziekgala 2019 in de IJsselhallen in Zwolle. Koningin Máxima is als erevoorzitter van Méér Muziek in de Klas ook aanwezig. Daarnaast ontvangt ze voor Lang Leve de Muziek Show kinderen bij haar thuis. Tijdens deze bijzondere ontmoetingen praat zij met de kinderen over hun muzikale passie.

In Lang Leve de Muziek Show vormt muziek de rode draad. Dit jaar kunnen kinderen online ook deelnemen aan Lang Leve de Muziek Show. Samen met TikTok-ster Sara Dol kunnen zij meedoen aan een muzikale online challenge. De leukste inzendingen worden beloond met een meet & greet met Sara.

Stichting Méér Muziek in de Klas is medeorganisator van Lang Leve de Muziek Show en Het Kerst Muziekgala 2019. De stichting zet zich in voor structureel muziekonderwijs op alle basisscholen in Nederland. Want muziekonderwijs vergroot de wereld van het kind en levert een bijdrage op cognitief, emotioneel, sociaal en creatief vlak.
De Lang Leve de Muziek Show wordt elke zaterdag uitgezonden op NPO Zapp, om 18:25 uur bij AVROTROS.