Over VSBfonds

Taeke Kuipers wordt nieuwe manager Donaties

Taeke Kuipers, nu directeur van de Hortus Botanicus van Amsterdam, is per 1 maart 2018 aangesteld als manager Donaties. Hij volgt Eerde Hovinga op, die deze functie zeven jaar heeft vervuld en de overstap maakt naar een adviesbureau. 

Kuipers heeft zijn aanstaande overstap afgelopen maandag bekendgemaakt. “Ik zet hiermee een volgende stap in mijn carrière. En ik kijk er naar uit om mee te werken aan de realisatie van het vernieuwde donatiebeleid dat zich richt op maatschappelijke samenhang en sociale mobiliteit via het versterken van actief burgerschap. Ik kan de ervaring die ik in mijn loopbaan heb opgedaan mooi toevoegen aan het team van 22 medewerkers waar ik de komende tijd leiding aan ga geven.“

Kuipers (60) heeft na een opleiding aan de Reinwardt Academie sinds 1984 gewerkt in vele uiteenlopende musea en cultureel erfgoed instellingen. Zo was hij projectleider tentoonstellingen bij de Rijksdienst Beeldende Kunst, projectmanager voor het Kunstmuseum Wolfsburg, hoofd tentoonstellingen bij het Rijksmuseum van Oudheden, directeur van het Geldmuseum en Museum Development Consultant bij het Engelse bureau Haley Sharpe Design. In verschillende rollen heeft hij een bijdrage geleverd aan veranderingsprocessen binnen culturele organisaties.