VSBfonds stelt geld beschikbaar voor MAEX-impuls Overijssel

Van 12 t/m 19 september 2023 stellen VSBfonds en de Provincie Overijssel op MAEX.nl gezamenlijk €60.000 aan donaties beschikbaar voor maatschappelijke initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan de buurt, wijk of regio. Initiatieven uit de provincie Overijssel kunnen dan een aanvraag doen.

Vanaf 12 september: aanvraag indienen in Overijssel
Vanaf 12 september (10:00) tot en met 19 september (22:00) kunnen initiatieven uit Overijssel een aanvraag indienen voor het duurzaam versterken van de organisatiekracht. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. Bij positieve beoordeling staat binnen een week na sluiting van de impuls het geld op de rekening van de aanvrager.

Geld direct naar de samenleving
Maatschappelijke initiatieven zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Ze zorgen bijvoorbeeld voor informele zorg en bevorderen de sociale betrokkenheid en leefbaarheid in een buurt. Bewoners weten het beste wat er nodig is en hebben goede ideeën hoe dit moet worden aangepakt. Wat vaak mist is de financiële ruimte om hun eigen organisatie te versterken, en daarvoor kan er via de MAEX-impuls een aanvraag worden gedaan.