VSBfonds stelt geld beschikbaar voor MAEX-impulsen Overijssel en Utrecht

Van 28 november tot 5 december 2023 stelt VSBfonds donaties beschikbaar voor Overijsselse en Utrechtse maatschappelijke initiatieven die een waardevolle bijdrage leveren aan de buurt, wijk of regio. Initiatieven uit de provincie Overijssel en de provincie Utrecht kunnen dan een aanvraag doen.

Vanaf 28 november: aanvraag indienen in Overijssel en Utrecht
Vanaf 28 november (10:00) tot 5 december (22:00) kunnen initiatieven uit de provincies Overijssel en Utrecht een aanvraag indienen voor het duurzaam versterken van de organisatiekracht. De aanvragen worden op volgorde van binnenkomst behandeld. De impuls in de provincie Overijssel wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel. De impuls in de provincie Utrecht wordt mede mogelijk gemaakt door K.F. Hein Fonds. Bij positieve beoordeling staat binnen een week na sluiting van de impuls het geld op de rekening van de aanvrager.

Geld direct naar de samenleving
Maatschappelijke initiatieven zijn van onschatbare waarde voor de samenleving. Ze zorgen bijvoorbeeld voor informele zorg en bevorderen de sociale betrokkenheid en leefbaarheid in een buurt. Bewoners weten het beste wat er nodig is en hebben goede ideeën hoe dit moet worden aangepakt. Wat vaak mist is de financiële ruimte om hun eigen organisatie te versterken, en daarvoor kan er via de MAEX-pagina een aanvraag worden gedaan.