Praktijkbijeenkomst “Buurtmaken begint bij je buren”

*****Let op: deze bijeenkomst gaat niet door in verband met de Corona maatregelen. We hopen deze op een later tijdstip in te halen. Houd hiervoor onze site in de gaten. Bedankt voor uw begrip!

Een aanbod van VSBfonds voor actieve buurt- en dorpsmakers in Groningen

Je bent al lekker bezig in je buurt - voor of juist door de corona lockdown. Samen met andere actieve bewoners werk je aan het mooier maken van jullie buurt. Of je hebt een mooi idee, maar zoekt hoe nu verder te gaan. Voor jou heeft VSBfonds de Praktijkbijeenkomst ‘Buurtmaken begint bij je buren’ ontwikkeld.

Samen met andere buurt- en dorpsmakers ontdek je hoe je (nog) meer buurtkracht kunt losmaken en hoe je daarbij de kwaliteiten van buren tot hun recht kunt laten komen. Hoe het samen leven en wonen in je buurt of straat mooier en de kring van actieve bewoners groter kan worden. Deze praktijkbijeenkomst geeft je een andere kijk op je buren en je buurt. Je maakt kennis met de ABCD-community building aanpak, een aanpak die tot meer buurtactiviteiten en gemeenschapszin leidt. En waarmee overal op de wereld sterkere buurten ontstaan. Bij het werken vanuit ABCD denk je soms ‘dit wist ik al lang, maar ik kon er tot nu toe niet goed de vinger op leggen’. En soms zie je door ABCD juist extra stapjes die je kunt zetten om dingen écht voor elkaar te krijgen. 

In deze praktijkbijeenkomst kom je meer te weten over de handvatten die deze manier van buurtmaken te bieden heeft. Maar je profiteert ook van de tips en ervaringen van andere buurtmakers en je krijgt de gelegenheid om ter plekke te oefenen met een thema of vraag uit je eigen buurt/dorp.  Houd je van praktisch en van elkaar leren, van niet zeuren maar doen? Wil je meer woorden krijgen voor wat je al doet en er anderen in meenemen? Dan is dit een bijeenkomst die je niet mag missen. Ajeto!

Deze bijeenkomst is Corona-proof. Dit betekent dat we bij de uitvoering rekening houden met alle door het RIVM gestelde protocollen. Vragen over uw gezondheid maken deel uit van de toelating op de dag zelf.

  • De bijeenkomst vindt plaats op maandag 9 november en is bedoeld voor mensen uit de regio Groningen
  • 17.30 inloop uur – afronding 21.00 uur
  • Locatie: Party- en zalencentrum Op Streek, De Streekweg 33, 9956 PN Den Andel

We starten met soep en broodjes en er is plek voor 20 deelnemers. Meld je aan via het inschrijfformulier hieronder


Met vriendelijke groet,

Joop Hofman en Birgit Oelkers, trainers en community builders

Daniëlle Rap, senior adviseur VSBfonds

Ja, ik meld me aan voor "Buurtmaken begint bij je buren"