Wij zoeken een junior communicatieadviseur M/V/X

Stel je eens voor, een samenleving waaraan iedereen meedoet, waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren en helpen om persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Dat vraagt om mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en voor elkaar.

Voor zo’n samenleving zijn mensen nodig die hiervoor een plan of een initiatief hebben. Onze organisatie steunt die plannen met geld, maar ook met raad en daad. Dat doen wij op drie gebieden. Bij Mens & Maatschappij staan sociale initiatieven centraal. Bij Kunst & Cultuur gaat het om projecten gericht op samen creëren en beleven. Bij Studiebeurzen helpen we maatschappelijk betrokken studenten om in het buitenland te studeren.

Voor ons maakt het niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We willen graag dat iedereen in de samenleving een kans krijgt en hanteren een actief diversiteitsbeleid. Daarom nodigen wij iedereen die zich in dit profiel herkent uit om te reageren. Ongeacht je gender, culturele achtergrond, seksuele identiteit, opleidingsniveau, woonplaats en leeftijd.

Wie zijn wij?                                                                          

VSBfonds is een groot filantropisch fonds in Nederland. Het jaarlijkse donatiebudget is ruim 26 miljoen euro. Onze organisatie heeft 37 medewerkers en is gevestigd in Utrecht, in een pand dat deels toegankelijk is voor mensen in een rolstoel.

Actief meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor elkaar is ons motto, ook voor onze medewerkers. Zij krijgen de gelegenheid om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. We werken plaats- en tijdonafhankelijk, maar ontmoeten elkaar ook op kantoor. 

Wij zijn op zoek naar een 

Junior communicatieadviseur
24 -32 uur

die onze organisatie en medewerkers ondersteunt met communicatieadvies en –uitvoering. Dat levert je een breed en afwisselend pakket aan werk op. Je stelt communicatieplannen op, ontwikkelt  (online) campagnes en verzorgt (mede) ons online magazine en jaarverslag. Je houdt onze website up-to-date door het maken van relevante content en je zorgt voor de content op onze sociale mediakanalen. En dat is niet het enige. Je bent daarnaast een betrouwbaar aanspreekpunt en je ontwikkelt je tot een overtuigende adviseur voor collega's. Je helpt hen het beste uit zichzelf te halen als ze voorlichting geven over het donatiebeleid van VSBfonds, een netwerkbijeenkomst organiseren of een presentatie geven voor een groep stakeholders. Je schakelt op een snelle en natuurlijke manier tussen allerlei niveaus binnen en buiten de organisatie.

Wie ben jij?

Door jouw kennis en kunde verloopt de communicatie – van plan tot evaluatie – als een trein, waardoor wij nog beter in staat zijn om mooie projecten van onze aanvragers mogelijk te maken.
Heb jij zin om aan de slag te gaan met communicatieadvies en –uitvoering bij VSBfonds? Herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan komen wij graag met jou in contact!

 • Je studieachtergrond maakt ons niet uit, als je ons maar kunt overtuigen waarom je denkt dat jij deze functie kunt vervullen;
 • Als professional ben je betrokken bij je werk. Je vindt het leuk om vakinhoudelijk na te denken maar hebt ook oog en oor voor de input van collega’s. Je bent vaardig in het creëren van aansprekende content. Je schrijft makkelijk, vindt het leuk om aan teksten te werken. Je bent goed in staat om externe partijen voor vormgeving en productie van middelen aan te sturen;
 • Je wilt je adviesvaardigheden ontwikkelen. Je hebt interesse in wat er binnen de organisatie speelt en wanneer de inzet van een communicatieadviseur nodig is, zodat je zowel intern als extern mensen van vakinhoudelijk advies kunt voorzien en overtuigen;
 • Met jouw proactieve houding weet je problemen op te lossen  en je nieuwe dingen eigen te maken. Omdat je leergierig bent,  ben je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het communicatievak en leer je snel omgaan met nieuwe digitale systemen;
 • Je bent in staat communicatie gerelateerde vraagstukken te analyseren en oplossingen te bieden. Je kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar communicatievraagstukken, legt verbanden tussen de gegevens die je hebt verzameld en kan daarbij hoofd- en bijzaken onderscheiden;
 • Als communicatieadviseur kun je communicatieplannen afstemmen op de organisatiedoelen. Door jouw organisatiesensitiviteit heb je gevoel voor wat er speelt buiten en binnen de organisatie en ben je een verbinder. Je bent een betrouwbare gesprekspartner voor je collega’s en doorziet interne verhoudingen. We kunnen met jou sparren, we kunnen van jou leren en je staat stevig in je schoenen. Je durft een standpunt in te nemen, maar accepteert ook dat niet alles altijd gaat zoals jij wilt.

Wat bieden wij jou?

 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een brutosalaris van minimaal € 3.211,- en maximaal € 4.587,- op basis van een
  36-urige werkweek plus vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
 • Een laptop en een vergoeding voor mobiele telefonie;
 • Vijf weken vakantie;
 • Een uitdagende functie voor 24 tot 32 uur per week, waarbij er oog is voor werk- en privébalans;
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als vakmatige ontwikkeling.

Informatie en reageren

Bij de werving worden we ondersteund door binoq atana. Voor vragen over de vacature kun je terecht bij Richtje Sybesma, directeur van binoq atana via 020 5141380 of info@binoq.nl.
Belangstellenden kunnen hun cv en motivatie tot en met 20 november 2022 mailen naar binoq atana, via info@binoq.nl o.v.v. sollicitatie VSBfonds.

Er vinden twee gespreksrondes plaats in de eerste helft van december 2022.