Wij zoeken een Regioadviseur M/V/X (32 uur)

Stel je eens voor, een samenleving waaraan iedereen meedoet, waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren en helpen om persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Dat vraagt om mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en voor elkaar.

Voor zo’n samenleving zijn mensen nodig die hiervoor plannen en initiatieven ontwikkelen en uitvoeren. Onze organisatie steunt die plannen met geld, maar ook met raad en daad. Dat doen wij op drie gebieden. Bij Mens & Maatschappij staan sociale initiatieven centraal. Bij Kunst & Cultuur gaat het om projecten gericht op samen creëren en beleven. Bij Studiebeurzen helpen we maatschappelijk betrokken studenten om in het buitenland te studeren.

Bij het VSBfonds werken we aan een meer diverse en inclusieve organisatiecultuur, waarin iedereen zich welkom en thuis voelt. Wij geloven in de kracht van diversiteit om tot nog betere resultaten te komen. Daarom nodigen wij iedereen die zich in dit profiel herkent uit om te reageren. Ongeacht je gender, culturele achtergrond, seksuele identiteit, opleidingsniveau, woonplaats en leeftijd.

Wie zijn wij?

VSBfonds is één van de grootste particuliere fondsen in Nederland. Het jaarlijkse donatiebudget is ruim 26 miljoen euro. Onze organisatie heeft 37 medewerkers en is gevestigd in Utrecht. De begane grond van ons kantoor is toegankelijk met een rolstoellift.

Actief meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor elkaar is ons motto, ook voor onze medewerkers. Zij krijgen de gelegenheid om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. We werken plaats- en tijdonafhankelijk, maar ontmoeten elkaar ook op kantoor.

Wij zijn per direct op zoek naar een

            Regioadviseur (32 uur)

Wat ga je doen?

Als Regioadviseur beoordeel je aanvragen tot 50.000 euro in een regioteam. Alle regio’s stellen jaarlijks een regionale impact strategie op. Daarmee beogen we zo impactvol mogelijk bij te dragen aan onze doelstelling: het stimuleren van sociale mobiliteit en maatschappelijke samenhang in Nederland.

Regioadviseur bij VSBfonds is een afwisselende en verantwoordelijke functie. Als Regioadviseur draag je bij aan het mede mogelijk maken van veel verschillende soorten initiatieven. Je adviseert en beargumenteert hoe je tot bepaalde keuzes komt en staat in contact met een veelheid aan diverse burgerinitiatieven en organisaties die zich willen inzetten voor onze samenleving binnen jouw regio. De regioteams stemmen geregeld af met de programmamanagers.

Wij zijn in eerste instantie op zoek naar iemand voor het regioteam Zuid-Holland. Echter, de indeling van de regioteams is geen vaststaand gegeven. Op termijn ga je wellicht in een andere regio aan de slag.

 • Je vormt samen met een collega Regioadviseur een regioteam en bent verantwoordelijk voor een donatiebudget van ruim 2 miljoen euro per jaar.
 • Je geeft (potentiële) aanvragers voorlichting en gaat in gesprek over vooraanvragen en de mate waarin plannen aansluiten op ons donatiebeleid.
 • Je analyseert en beoordeelt – zowel inhoudelijk als financieel – over de ontvangen aanvragen uit de regio Zuid-Holland.
 • Je brengt advies uit over aanvragen vanuit het sociale en culturele domein met de focus op Mens & Maatschappij.
 • Je monitort projecten en beoordeelt evaluaties en afrekeningen.
 • Je zet een relevant netwerk op draagt bij aan de vormgeving van een regionale impact strategie, samen met het regioteam. Je levert daarnaast een actieve bijdrage aan bredere beleidsontwikkelingen binnen het fonds.

Wie ben jij?

 • Minimaal hbo werk- en denkniveau;
 • Minimaal 5 jaar werkervaring in relevante functies;
 • Goed op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het sociale domein;
 • Kennis over financieringsmogelijkheden en belangrijke partijen in de non-profit sector;
 • Goed in het scheiden van hoofd- en bijzaken, om de continue stroom van aanvragen snel op de juiste waarde te schatten;
 • Adviesvaardigheden en financieel inzicht (het kunnen beoordelen en interpreteren van financiële gegevens);
 • Aantoonbare ervaring en kennis van het sociale domein en affiniteit met Kunst & Cultuur is een pré;
 • Wanneer je werkzaam bent geweest voor een stichting of vereniging is dat een pré.

Wat bieden wij jou?

 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een brutosalaris van minimaal € 3598,80 en maximaal € 4894,36 op basis van een 36-urige werkweek, plus 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
 • Een uitdagende functie voor 32 uur per week, waarbij oog is voor werk- en privébalans;
 • Een mobiele telefoon en laptop;
 • 5 weken vakantie;
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als vakmatige ontwikkeling.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast? De werving wordt begeleid door binoq atana. Voor vragen kun je contact opnemen met Richtje Sybesma, directeur van binoq atana, via 020 5141380 of per mail via info@binoq.nl.

Belangstellenden kunnen hun CV en motivatie vóór 30 januari 2022 mailen naar binoq atana, via info@binoq.nl o.v.v. ‘sollicitatie regio-adviseur VSB-fonds’.