Wij zoeken twee communicatieadviseurs M/V/X

Stel je eens voor, een samenleving waaraan iedereen meedoet, waar mensen elkaar ontmoeten, inspireren en helpen om persoonlijk en maatschappelijk te groeien. Dat vraagt om mensen die verantwoordelijkheid nemen voor zichzelf en voor elkaar.

Voor zo’n samenleving zijn mensen nodig die hiervoor een plan of een initiatief hebben. Onze organisatie steunt die plannen met geld, maar ook met raad en daad. Dat doen wij op drie gebieden. Bij Mens & Maatschappij staan sociale initiatieven centraal. Bij Kunst & Cultuur gaat het om projecten gericht op samen creëren en beleven. Bij Studiebeurzen helpen we maatschappelijk betrokken studenten om in het buitenland te studeren.

Voor ons maakt het niet uit waar je geboren bent, waar je in gelooft en van wie je houdt. We willen graag dat iedereen in de samenleving een kans krijgt en hanteren daarom een actief diversiteitsbeleid. Daarom nodigen wij iedereen die zich in dit profiel herkent uit om te reageren. Ongeacht je gender, culturele achtergrond, seksuele identiteit, opleidingsniveau, woonplaats en leeftijd.

Wie zijn wij?

VSBfonds is één van de grootste particuliere fondsen in Nederland. Het jaarlijkse donatiebudget is ruim 26 miljoen euro. Onze organisatie heeft 37 medewerkers en is gevestigd in Utrecht. De begane grond van ons kantoor is toegankelijk met een rolstoellift.

Actief meedoen en verantwoordelijkheid nemen voor jezelf en voor elkaar is ons motto, ook voor onze medewerkers. Zij krijgen de gelegenheid om zich professioneel en persoonlijk te ontwikkelen. We werken plaats- en tijdonafhankelijk, maar ontmoeten elkaar ook op kantoor.

Wij zijn op zoek naar twee

                            communicatieadviseurs (24 - 32 uur)

die onze organisatie en medewerkers ondersteunen met communicatieadvies en –uitvoering. Dat levert je een breed en afwisselend pakket aan werk op, van het opstellen van communicatieplannen en het ontwikkelen van (online) campagnes, tot het verzorgen van ons online magazine en jaarverslag. Ook houd je onze website up-to-date door het creëren van relevante content en je zorgt voor de sociale mediakanalen van onze organisatie. En dat is niet het enige. Je bent daarnaast een betrouwbaar aanspreekpunt en overtuigende adviseur voor collega's en helpt hen het beste uit zichzelf te halen als ze voorlichting geven over het donatiebeleid van VSBfonds, een netwerkbijeenkomst organiseren of een presentatie geven voor een groep stakeholders. Je schakelt op een snelle en natuurlijke manier tussen allerlei niveaus binnen en buiten de organisatie.

Communicatieadviseur bij VSBfonds is een leuke en dankbare functie, zelden saai en heeft altijd een belangrijke maatschappelijke component: door jouw kennis en kunde verloopt de communicatie – van plan tot evaluatie – als een trein, waardoor wij nog beter in staat zijn om mooie projecten van onze aanvragers mogelijk te maken.

Wie ben jij?

Heb jij zin om aan de slag te gaan met communicatieadvies en –uitvoering bij VSBfonds? En herken jij jezelf in de onderstaande functie-eisen? Dan ben jij degene die wij zoeken!

 • Je beschikt over een hbo werk- en denkniveau.
 • Als professional ben je betrokken bij je werk en ben je vakinhoudelijk sterk. Je redeneert vanuit de inhoud en stimuleert de werkrelatie. Je bent vaardig in het creëren van aansprekende content. Je draait je hand niet om voor het opstellen van een persbericht of het aansturen van externe partijen voor vormgeving en productie van middelen;
 • Je beschikt over goede adviesvaardigheden vanuit jouw vakinhoudelijke vaardigheid. Je hebt snel door wat er binnen de organisatie speelt en kan goed bepalen wanneer de inzet van een communicatieadviseur nodig is. Zowel intern als extern weet je mensen van inhoudelijk advies te voorzien en te overtuigen;
 • Met jouw proactieve houding heb je een probleemoplossende houding waarbij je je graag nieuwe dingen eigen maakt. Met jouw leergierige houding ben je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen in het communicatievak en leer je snel omgaan met nieuwe digitale systemen;
 • Vanuit jouw brede communicatie-expertise ben je in staat communicatie gerelateerde vraagstukken te analyseren en oplossingen te bieden. Je hebt strategisch inzicht en kijkt vanuit verschillende invalshoeken naar communicatievraagstukken, legt verbanden tussen de gegevens die je hebt verzameld en kan daarbij hoofd- en bijzaken onderscheiden;
 • Als communicatieadviseur kun je communicatieplannen afstemmen op de organisatiedoelen. Door jouw organisatiesensitiviteit heb je gevoel voor wat er speelt buiten en binnen de organisatie en ben je een verbinder. Je bent een evenwichtige gesprekspartner voor je collega’s en doorziet interne verhoudingen. We kunnen met jou sparren, we kunnen van jou leren en je staat stevig in je schoenen. Je durft een standpunt in te nemen, maar accepteert ook dat niet alles altijd gaat zoals jij wilt.

Wat bieden wij jou?

 • In eerste instantie een jaarcontract. Als de samenwerking wederzijds goed bevalt is er mogelijkheid tot verlenging voor onbepaalde tijd;
 • Een brutosalaris van minimaal € 3.211,- en maximaal € 4.587,- op basis van een 36-urige werkweek plus vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering;
 • Een mobiele telefoon en laptop;
 • Vijf weken vakantie;
 • Een uitdagende functie voor 24 tot 32 uur per week, waarbij er oog is voor werk- en privébalans;
 • Een afwisselende, brede functie met veel ruimte voor eigen ideeën. Of je nu een maand of een aantal jaar met ons werkt, we zijn benieuwd naar jouw input!
 • Een plek in een organisatie met aandacht voor zowel jouw persoonlijke als vakmatige ontwikkeling.

Hoe kun je reageren?

Ben je enthousiast? Stel je dan aan ons voor, wij maken graag kennis met je. Stuur je motivatie en CV uiterlijk 8 december per mail naar sollicitatie@vsbfonds.nl. Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Petra van Aken, Hoofd Communicatie. Zij is te bellen van 22 november tot en met 25 november. Telefoon: (030) 230 33 19 of 06 51 372 318. Van 29 november tot 2 december kun je contact opnemen met Yvonne Rietveld, medewerker HR. Telefoon: (030) 230 3312 of 06 30 089 876.