Heb je plannen om na je studie in Nederland in het buitenland te studeren of onderzoek te doen? Het aanvragen van een VSBfonds Beurs kan vanaf september 2019 voor studenten die na 1 juli 2020 willen starten met een buitenlandse studie of onderzoek. Aanvragen kan tot en met 1 maart 2020.
Je weet precies wat je wilt en kiest zelf een hogeschool of universiteit in het buitenland. En je zorgt er zelf voor dat je wordt toegelaten.
Je kan de beurs al aanvragen voordat je zeker weet of je bent toegelaten! Zorg wel dat je je verdiept in je toelatingskansen. Dat is onderdeel van de selectie.Heb je op het moment van voordracht nog geen bewijs van toelating? Dan krijg je de studiebeurs onder voorbehoud.
Om je kansen te vergroten raden we je aan om te onderzoeken of je jouw studieplan ook bij andere onderwijsinstellingen (in andere landen) kunt realiseren.
Word je niet toegelaten? Dan vervalt je beurs.
Jij maakt zelf je studie- of onderzoeksplan. De VSBfonds Beurs is voor alle studierichtingen en alle landen van de wereld.
Je buitenlandse studie is een nieuwe studie en maakt geen onderdeel uit van een Nederlandse opleiding, maar sluit aan op je afgeronde studie. Dat geldt ook voor onderzoeksplannen.
Je wordt ingeschreven aan een in het buitenland erkende hoger onderwijsinstelling.
In je studie- of onderzoeksplan neem je een realistische en gemotiveerde begroting op. Hieruit blijkt ook de financiële noodzaak voor het aanvragen van een studiebeurs. De VSBfonds Beurs is nooit kostendekkend.
VSBfonds vindt het belangrijk dat studenten met een functiebeperking ook in het buitenland kunnen studeren. Er zijn voor hen mogelijkheden om een hoger beursbedrag aan te vragen.
Wat kost het globaal om in een ander land te studeren of onderzoek te doen? Benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees het op de pagina kosten en ervaringen.
Jouw universiteit of hogeschool zorgt voor de eerste selectie die in maart tot begin april plaatsvindt. Er is een schriftelijke en mondelinge fase.