Beurs aanvragen

Heb je plannen om na je studie in Nederland in het buitenland te studeren of onderzoek te doen? Het aanvragen van een VSBfonds Beurs kan tussen september 2020 en 1 maart 2021 voor studenten die na 1 juli 2021 willen starten met een buitenlandse studie of onderzoek.

Plannen om een vervolgstudie te doen in het buitenland? Misschien is een VSBfonds Beurs iets voor jou.

Een beurs aanvragen?

Start hier

Waar ga je studeren?

Je weet precies wat je wilt en kiest zelf een hogeschool of universiteit in het buitenland. En je zorgt er zelf voor dat je wordt toegelaten.

Je kan de beurs al aanvragen voordat je zeker weet of je bent toegelaten! Zorg wel dat je je verdiept in je toelatingskansen. Dat is onderdeel van de selectie.Heb je op het moment van voordracht nog geen bewijs van toelating? Dan krijg je de studiebeurs onder voorbehoud.

Om je kansen te vergroten raden we je aan om te onderzoeken of je jouw studieplan ook bij andere onderwijsinstellingen (in andere landen) kunt realiseren.

Word je niet toegelaten? Dan vervalt je beurs.

Studieplan

Jij maakt zelf je studie- of onderzoeksplan. De VSBfonds Beurs is voor alle studierichtingen en alle landen van de wereld.

Je buitenlandse studie is een nieuwe studie en maakt geen onderdeel uit van een Nederlandse opleiding, maar sluit aan op je afgeronde studie. Dat geldt ook voor onderzoeksplannen.
Je wordt ingeschreven aan een in het buitenland erkende hoger onderwijsinstelling.

Voorwaarden

Kosten

In je studie- of onderzoeksplan neem je een realistische en gemotiveerde begroting op. Hieruit blijkt ook de financiële noodzaak voor het aanvragen van een studiebeurs. De VSBfonds Beurs is nooit kostendekkend.

  • De definitieve hoogte van de beurs, maximaal € 10.000, is afhankelijk van je studieplan en begroting.
  • Het maximale bedrag wordt alleen uitgekeerd aan studenten die een studie of onderzoek van 2 academische jaren gaan doen. Voor alle andere studies, onderzoeken en opleidingen geldt een maximum van € 7.000.

VSBfonds vindt het belangrijk dat studenten met een functiebeperking ook in het buitenland kunnen studeren. Er zijn voor hen mogelijkheden om een hoger beursbedrag aan te vragen. 

Kosten en ervaringen van anderen

Wat kost het globaal om in een ander land te studeren of onderzoek te doen? Benieuwd naar ervaringen van anderen? Lees het op de pagina kosten en ervaringen

Kosten en ervaringen

Selectie 

Jouw universiteit of hogeschool zorgt voor de eerste selectie die in maart tot begin april plaatsvindt. Er is een schriftelijke en mondelinge fase. 

Selectie

Meer informatie over studeren in het buitenland

  • Nuffic: neem een kijkje op de site van Nuffic of bekijk het filmpje Studeren in het buitenland
  • Bureau Buitenland: op iedere hogeschool of universiteit is wel een Bureau Buitenland, Internationalisering of Studentenservices.
  • Wil je naar het buitenland als onderdeel van je Nederlandse studie, dus voor een exchange of stage? Kijk dan of Erasmus+ bij jou past. 
  • Neem contact op met de contactpersoon Beurzen van jouw onderwijsinstelling. 

Contact