Onderwijsinstelling: Conservatorio di Musica "Giuseppe Nicolini" Piacenza, Milaan
Waar student studeert: Italië
Onderzoek of afstuderen?: Studie
Nederlandse onderwijsinstelling: Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten
Lichting: 2008

Oda Hochscheid

Master Klassiek Zang

Tijdens haar studie aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten is Oda al bevlogen op twee terreinen van de klassieke zang; het ontwikkelen van haar eigen zangstem en het werken met kinderen. Daarom is de Master Klassiek Zang in Milaan en Piacenza voor haar ideaal omdat deze opleiding haar de kans geeft zich op beide terreinen te ontwikkelen.

Oda heeft echt een passie om haar liefde voor het zingen over te brengen op kinderen en hoe je dat het beste kan doen. Na het zeer succesvol afronden van haar studie in Milaan en Piacensa gaat zij zich richten op haar carrière als mezzosopraan èn als zangpedagoge.

Met haar passie voor zangpedagogie onderscheidt zij zich bij de selectie voor de VSBfonds Beurzen al van haar concurrenten die vooral gefocust zijn op de eigen ontwikkeling. Het verbaast dan ook niet dat Oda als oud-bursaal al vrij spoedig tevens aanvrager van VSBfonds is geworden. Als zakelijk leider van het Nieuw Amsterdams Kinderkoor vraagt zij een donatie aan voor het bijzondere Kerstconcert dat in december 2013 in de Waalse kerk in Amsterdam ten uitvoer is gebracht.