VSBfonds Beurzenfestival 2019

Tijdens het VSBfonds Beurzenfestival op vrijdag 7 juni a.s. reiken wij de jaarlijkse VSBfonds Beurzen uit aan 168 gemotiveerde studenten die hiermee hun ambities verder kunnen verwezenlijken in het buitenland. 

 

kennis maken – kennis delen – kennis vergaren

Vrijdag 7 juni |11:30 – 20:00

Maar het is veel meer dan een uitreiking. Het is een compleet festival op een bijzondere plek, waar het credo ‘iedereen doet mee’ in de praktijk wordt gebracht. Uit alle windstreken worden projecten die gesteund worden door het VSBfonds ingevlogen. Je gaat kennis maken, delen en vergaren met elkaar, via uiteenlopende sessie, lezingen, workshop, voorstellingen en uiteraard (h)eerlijk eten!

Deze feestelijke dag mag je echt niet missen en hoort ook echt bij je VSBfonds Beurs. Schrijf je alsjeblieft snel in?!

Programma

Vanaf 11 uur   Inloop
11:30 uur         Uitreiking: kennismaken
12:30 uur         Lunch
13:30 uur         Workshops: kennis vergaren over door VSBfonds ondersteunde projecten.
Hele dag          Kenniscafé: hier kan je elkaar ontmoeten en kennis delen
18 - 20 uur       Festivalfoods & drinks

Bestuursleden van het Bursalen Netwerk zijn de hele dag aanwezig in het Kenniscafé. Vanaf 18 uur komen vele bursalen van vorige lichtingen!

Festival locatie - The Colour Kitchen

Maatschappelijke impact maken, daar draait het om bij The Colour Kitchen. Dat doen zij met een commercieel hospitality-concept met een groot maatschappelijk hart. Zij maken het verschil door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een nieuwe kans te geven. Zij leiden ze op in hun horecabedrijven, bedrijfs- en partycatering tot horecaprofessionals met een diploma. En helpen ze daarna zoveel mogelijk verder op weg naar een baan. Om nog meer sociale impact te maken, ontwikkelden ze de campagne NO SOCIAL WASTE, waarmee zij de barricaden opgaan. Het doel: al het onbenut talent dat nu thuis op de bank zit een nieuwe kans geven. We moeten ons menselijk kapitaal in Nederland koesteren - geen talent mag onbenut blijven!

Festival food en drinks

Net zoals op een festival is er ook genoeg eten en drinken. Van verse sappen, koffie thee en lekkere sandwiches ’s middags tot oesterzwambitterballen en seeweedburgers als avondmaal. Wat natuurlijk samengaat met een lekker glas bier of fris.

Buurtcamping

Heel Nederland ontmoet elkaar op De Buurtcamping. Dat is de droom. Op De Buurtcamping is niet alleen iedereen welkom, iedereen is er ook gelijk. Arm en rijk, jong en oud, alleenstaand en grote gezinnen, autochtoon en allochtoon. Op elke camping lukt het om deze diverse groepen te werven en met elkaar te verbinden.

Tijdens het VSBfonds Beurzenfestival krijgt de bezoeker vast een voorproefje van De Buurtcamping en is er een mini Buurtcamping. Kom gezellig een praatje maken en meld je aan als vrijwilliger!