Kennis vergaren bij verschillende workshops

Kinderen van Aleppo:

'Kinderen van Aleppo' is een project van George Elias Tobal. Deze theatermonoloog gaat over de Syrische studentenrevolutie in 2011. Het vertelt het verhaal van Houde, Yusef en Dilan, drie Syrische studenten in Aleppo, die de straat op zijn gegaan om te demonstreren tegen het regime in Syrië. Allen met hun eigen beweegredenen, maar allen met het zelfde doel: democratie in Syrië. De monoloog schijnt licht op de Syrische revolutie van binnenuit, vol absurditeit en ongeloof doch humor. De voorstelling is gebaseerd op waargebeurde verhalen van de studenten die betrokken waren bij de eerste protesten in Syrië en momenteel in Nederland wonen.

George vertelt over zijn persoonlijk motivatie om deze voorstelling te maken en de impact die hij voor ogen had. Daarbij neemt hij het publiek mee door het ontwikkelproces van de voorstelling; interviews die hij hield met Syrische studenten, de nagesprekken met het publiek, anekdotes uit de voorstelling en de relevantie van de verhalen.

 

Dutch Cell dogs

Dutch Cell Dogs brengt op een bijzondere manier twee werelden samen. De wereld van gedetineerden, die door hun detentie tijdelijk buiten de samenleving staan, en die van eveneens vastzittende asielhonden. Maak tijdens het festival kennis met het bijzondere verhaal van Dutch Cell Dogs waarin een van de oprichters met een ex-gedetineerde Dutch Cell Dogs trainer in gesprek gaat. Ervaar hoe je je kunt richten op mogelijkheden, in plaats van beperkingen. Zij willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving, ook als sta je daar tijdelijk buiten.

 

Qi en de draak

Workshop over de betekenis van geluk. Kunstenares Agnes Spruit vertelt over de tentoonstelling die ze over dit onderwerp heeft gemaakt, wat ze heeft geleerd over dit onderwerp vanuit de Chinese cultuur. Speciaal voor het het VSBfonds Beurzenfestival heeft Agnes Spruit de geluksdraak opgebouwd. Je wordt uitgenodigd om met elkaar in gesprek te gaan en na te denken over uw (jouw) definitie van geluk. Bij de draak kun je vervolgens ook een viltwerk maken met daarop iets dat jou gelukkig maakt. In China wordt gezegd dat een afbeelding van de draak in je huis of bedrijf geluk brengt, omdat hij je dagelijks herinnert aan de noodzaak om goed voor je ’Qi’ te zorgen. Een mooie kans om dieper in te gaan op dit onderwerp en misschien wel samen met de draak op de foto voor extra geluk in het leven. 

Angstfabriek

In een wereld waarin wij ons ons gedrag, beleid, keuzes en stemgedrag deels laten bepalen door onze angsten, is angst handelswaar geworden. Wie de knop bezit waarmee angst bewerkstelligd, bezworen of gemanipuleerd kan worden, heeft duidelijk goud in handen. Gelukkig bezit niemand deze knop. Of toch wel?

Safety first! Onder dat mom worden er over de hele wereld producten ontwikkeld die stap voor stap onze levens inkomen en beloven te zorgen voor onze veiligheid. Camera’s die automatisch verdacht gedrag zien, geo-engineering, spying software, social credit systeem. Maar wat geven we hier voor op? In deze installatie, die onderdeel is van de theatrale pop-up experience de Angstfabriek, onderzoek jij welke producten je onze maatschappij in wil brengen. Scan door middel van augmented reality 8 nieuwste snufjes op veiligheidsgebied, en bepaal zelf: Welke producten heeft onze samenleving echt nodig?

Colour Kitchen – kook mee.

Samen met een leerlingkok van The Colour Kitchen ga je een festival food item bereiden. Tijdens deze bereiding hoor je het verhaal achter deze bijzondere kok en hoe The Colour Kitchen deze mensen opleidt voor een plek in de arbeidsmarkt. No social waste!

 

Poetry Circle

Hoe schrijf je een gedicht dat tegelijkertijd persoonlijk én maatschappelijk is? En hoe draag je het vervolgens voor zodat het voor een publiek ook interessant is? In deze crashcourse leer je middels een schrijfopdracht hoe je je pen in beweging kunt krijgen en in korte tijd een geëngageerd gedicht kunt schrijven. Ook laten we je zien hoe je het overtuigend kunt voordragen. Het onderliggende thema is deelname aan het maatschappelijke leven. De workshops worden gegeven door Dorothy Blokland en Sandy Bosmans.