Bursalen Netwerk

Het Bursalen Netwerk is er voor iedereen die ooit met een VSBfonds Beurs naar het buitenland is geweest en geïnteresseerd is om te netwerken en in contact te blijven met VSBfonds. Sinds de lancering in voorjaar 2018 groeit het netwerk gestaag. Er zijn nu ruim 500 leden.

Ontmoet de nieuwe lichting!


Wanneer: vrijdag 7 juni
Tijd: Vanaf 18:00 uur
Waar: The Colour Kitchen Zuilen – Utrecht

De VSBfonds Beurzen 2019 worden dit jaar uitgereikt in The Colour Kitchen Utrecht. Na een dag vol workshops en feestelijkheden sluiten wij de dag ontspannen af met een borrel en diner. Vind je het leuk om ook te komen? Zet de datum dan alvast in je agenda. Als bursaal en lid van ons netwerk ben je meer dan welkom. En misschien heb je nog wel leuke tips voor de kersverse bursalen van 2019?! Aanmelden kan alleen via het online platform.

Rotterdam: Samen eten in Restaurantje Rotterdam

Wanneer: donderdag 23 mei,
Tijd: 18:30 uur
Waar: Banierstraat 62, Rotterdam

Het bestuur van het VSBfonds Bursalen Netwerk Rotterdam heeft voor de avond een restaurantje gehuurd.
Na het supergeslaagde evenement waar we samen gingen schilderen, gaan we nu samen eten en koken. Het bestuur Rotterdam zorgt dat er eten klaar staat, maar wie het aandurft kan ook zelf mee helpen koken. Uiteraard zorgen wij ook voor muziek, drankjes en gezelligheid. Geen betere manier om elkaar te leren kennen.

 

Blijf op de hoogte


Om het netwerk online (en offline) verder vorm te geven werken we samen met onze partner Nuffic. Op het platform van het Holland Alumni netwerk hebben wij ons eigen VSBfonds Bursalen Netwerk. Via dit netwerk houden wij je op de hoogte van alle activiteiten en evenementen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat snel:

Agenda 2019 - 2020


23 mei - Samen eten, Rotterdam
7 juni - Beurzenfestival 2019, Utrecht
november - IDFA - Meet & Greet, Amsterdam
december - Amsterdam Light Festival
29 februari - Terugkomdag

 

Regiobesturen 

Er zijn momenteel drie regiobesturen die activiteiten en evenementen organiseren. Hier stellen zij zich graag aan je voor:
- Amsterdam
- Den Haag
- Rotterdam

Lijkt het je leuk om ook in jouw stad of provincie activiteiten te organiseren met andere VSBfonds Bursalen, dan kun je hier je belangstelling aangeven.

UAF

UAF heeft samen met VSBfonds een langdurige samenwerking opgezet om Leerwerktrajecten in het Hoger Onderwijs voor vluchteling-studenten te realiseren. In drie jaar zullen negen Leerwerktrajecten worden gerealiseerd. UAF zet zich al heel lang in voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Wil je zelf iets doen?
Misschien is het UAF mentorprogramma wel iets voor jou! Dit is altijd een kort en afgebakend traject (maximaal een half jaar), waarbij een vluchteling-student met een specifieke hulpvraag kan worden gekoppeld aan een mentor. Iemand wil bijvoorbeeld echt beter worden in de Nederlandse taal, of het vakjargon eigen maken, of een netwerk in een bepaalde beroepsgroep. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wil jij je inzetten voor de KNHM?

VSBfonds en KNHM werken op vele terreinen samen. Via KNHM Participaties verstrekken wij leningen aan sociale ondernemingen die investeren in buurten en wijken. Maar KNHM doet veel meer! Zo beschikt KNHM Advies over een fijnmazig netwerk in heel Nederland van vrijwillige adviseurs die lokale burgerinitiatieven ondersteunen! Echt iets voor onze bursalen, die al vaak maatschappelijk actief en betrokken zijn. KNHM geeft trainingen en leidt haar vrijwillige adviseurs echt op!  

Is dit iets voor jou? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van KNHM bij jou in de buurt!

Lancering Bursalen Netwerk

In juni 2018 werd het Bursalen Netwerk gelanceerd met drie feestelijke kick-off evenementen. Bekijk hier de clip met een impressie van de evenementen in Amsterdam en Arnhem.

Vragen?

Heb je vragen over het netwerk, heb je ideeën of wil je actief worden als regio-coördinator? Neem dan gerust contact op Annemarijn Boelen, 030 230 3337 of aboelen@vsbfonds.nl