Bursalen Netwerk

In het voorjaar van 2018 is het VSBfonds Bursalen Netwerk gelanceerd met drie inhoudelijk netwerkbijeenkomsten in Amsterdam (Nemo), Rotterdam (HipHopHuis) en Arnhem (Openlucht Museum). Tijdens alle drie de evenementen stond ontmoeten en netwerken centraal. In onderstaande clip zie je een korte impressie van de eerste bijeenkomst.

Partners van VSBfonds zoals KNHM, Breekjaar en UAF presenteerden zichzelf. Tevens werden oproepen gedaan voor vrijwilligers. Samen werden ideeën en verwachtingen geformuleerd van dit bursalen netwerk. Komend najaar gaan we al deze plannen uitwerken. Reken in ieder geval op regionale netwerkbijeenkomsten en borrels, lunchbijeenkomsten bij VSBfonds, een jaarlijks pitchwedstrijd om projecten en plannen aan te dragen en een nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte via het Bursalen Netwerk

Om het netwerk online (en offline) verder vorm te geven werken we samen met onze partner Nuffic. Op het platform van het Holland Alumni netwerk hebben wij ons eigen VSBfonds Bursalen Netwerk. Via dit netwerk houden wij je op de hoogte van de activiteiten van het VSBfonds Bursalen Netwerk en blijven we met je in contact. Zorg er daarom voor dat je je aanmeldt en dat je profiel up-to-date is, zodat wij je kunnen voorzien van de juiste informatie.

Oproep

Voor het netwerk zijn we nog op zoek naar bursalen die zich actief willen inzetten voor de vormgeving en invulling van het netwerk! Als regiocoördinator óf als je het liever met anderen wil doen als regionaal bestuur. We zijn nog op zoek naar mensen die dat in de rest Nederland willen gaan opzetten. Je kunt hier je belangstelling aangeven. 

Even voorstellen 

We stellen graag de volgende regio-besturen aan jullie voor:
- Amsterdam
- Den Haag
- Rotterdam

Wil jij je inzetten voor de KNHM?

VSBfonds en KNHM werken op vele terreinen samen. Via KNHM Participaties verstrekken wij leningen aan sociale ondernemingen die investeren in buurten en wijken. Maar KNHM doet veel meer! Zo beschikt KNHM Advies over een fijnmazig netwerk in heel Nederland van vrijwillige adviseurs die lokale burgerinitiatieven ondersteunen! Echt iets voor onze bursalen, die al vaak maatschappelijk actief en betrokken zijn. KNHM geeft trainingen en leidt haar vrijwillige adviseurs echt op!  

Is dit iets voor jou? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van KNHM bij jou in de buurt!

UAF

UAF heeft samen met VSBfonds een langdurige samenwerking opgezet om Leerwerktrajecten in het Hoger Onderwijs voor vluchteling-studenten te realiseren. In drie jaar zullen negen Leerwerktrajecten worden gerealiseerd. UAF zet zich al heel lang in voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Wil je zelf iets doen?
Misschien is het UAF mentorprogramma wel iets voor jou! Dit is altijd een kort en afgebakend traject (maximaal een half jaar), waarbij een vluchteling-student met een specifieke hulpvraag kan worden gekoppeld aan een mentor. Iemand wil bijvoorbeeld echt beter worden in de Nederlandse taal, of het vakjargon eigen maken, of een netwerk in een bepaalde beroepsgroep. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

'Ik wilde niet vluchten, maar de oorlog gaf me geen keus'

Ken jij iemand die een Breekjaar kan gebruiken?

Breekjaar biedt een avontuurlijk tussenjaar aan jongeren die moeite hebben met het bepalen van hun volgende stap na de middelbare school. Breekjaar wil er voor iedereen zijn tussen de 16 en 24 jaar en die is vastgelopen op zoek naar werk, studie of een slimme toekomstkeuze. 

Voor degenen die wel willen werken aan zichzelf, maar te weinig financiële middelen hebben, heeft Breekjaar Wildcards (Breekjaar +). Dit is mede mogelijk gemaakt door VSBfonds. Bij de lancering van het Bursalen Netwerk hield Livia als oud-Breeker een vlammend betoog over de waarde van het programma en deed zij een appel op de aanwezige Bursalen om zich ook in te zetten voor dit programma.  Voor alle Bursalen die niet aanwezig konden zijn bij de lancering geldt deze oproep onverminderd.

Ken jij iemand die wel een Breekjaar kan gebruiken? Hier vind je meer informatie! Breekjaar start ieder half jaar met een nieuwe ronde en is actief in Eindhoven, Utrecht en Amsterdam.  Wil jij je inzetten voor deze organisatie als vrijwilliger, incidenteel of vaker? Bijvoorbeeld om te vertellen over je buitenlandse studie-ervaring? Neem dan contact op met nick@breekjaar.nl.

Vragen?

Heb je vragen over het netwerk, heb je ideeën of wil je actief worden als regio-coördinator? Neem dan gerust contact op Annemarijn Boelen, 030 230 3337 
of aboelen@vsbfonds.nl