Bursalen Netwerk

Het Bursalen Netwerk is er voor iedereen die ooit met een VSBfonds Beurs naar het buitenland is geweest en geïnteresseerd is om te netwerken en in contact te blijven met VSBfonds. Sinds de lancering in voorjaar 2018 groeit het netwerk gestaag. Er zijn nu ruim 500 leden.

Agenda 2019

5 april - Dansworkshop & borrel i.s.m. Holland Dance Festival en Korzo Theater
Den Haag
april -  Borrel & theatervoorstelling In de Brakke Grond & Frascati, Amsterdam
10 mei - Cycling dinner met nieuwkomers in Rotterdam
7 juni - Beurzendag & lanceren mentor-netwerk
oktober - Feestelijke Terugkomdag / reünie
december - Amsterdam Light Festival

Blijf op de hoogte via het Bursalen Netwerk

Om het netwerk online (en offline) verder vorm te geven werken we samen met onze partner Nuffic. Op het platform van het Holland Alumni netwerk hebben wij ons eigen VSBfonds Bursalen Netwerk. Via dit netwerk houden wij je op de hoogte van alle activiteiten en evenementen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat snel:

Aanmelden

Kom naar de Dansworkshop & Borrel op 5 april

Het Bestuur Den Haag organiseert een dansworkshop en borrel. Onder begeleiding van de professionals van Holland Dance Festival doen we een leuke en toegankelijke dansworkshop in het mooie Korzo Theater. Danservaring is zeker niet vereist en er is tevens volop gelegenheid om ervaringen uit te wisselen tijdens de aansluitende borrel.

Over Holland Dance Festival
Dans is voor iedereen, ongeacht leeftijd, achtergrond en ervaring. Om naar te kijken, maar – zo vind Holland Dance Festival – zeker ook om zelf te doen. Daarom organiseren zij lessen, workshops en andere bijzondere dansprojecten voor uiteenlopende doelgroepen. Op het eigen Youtube kanaal staan filmpjes van hun eerdere voorstellingen.

Locatie:        Korzo Theater Den Haag
Datum:         vrijdagavond 5 april
Tijd:              19:30 uur
Aanmelden:  uiterlijk 3 april

Ja, ik doe mee!

Regiobesturen 

Er zijn momenteel drie regiobesturen die activiteiten en evenementen organiseren. Hier stellen zij zich graag aan je voor:
- Amsterdam
- Den Haag
- Rotterdam

Lijkt het je leuk om ook in jouw stad of provincie activiteiten te organiseren met andere VSBfonds Bursalen, dan kun je hier je belangstelling aangeven.

UAF

UAF heeft samen met VSBfonds een langdurige samenwerking opgezet om Leerwerktrajecten in het Hoger Onderwijs voor vluchteling-studenten te realiseren. In drie jaar zullen negen Leerwerktrajecten worden gerealiseerd. UAF zet zich al heel lang in voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Wil je zelf iets doen?
Misschien is het UAF mentorprogramma wel iets voor jou! Dit is altijd een kort en afgebakend traject (maximaal een half jaar), waarbij een vluchteling-student met een specifieke hulpvraag kan worden gekoppeld aan een mentor. Iemand wil bijvoorbeeld echt beter worden in de Nederlandse taal, of het vakjargon eigen maken, of een netwerk in een bepaalde beroepsgroep. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wil jij je inzetten voor de KNHM?

VSBfonds en KNHM werken op vele terreinen samen. Via KNHM Participaties verstrekken wij leningen aan sociale ondernemingen die investeren in buurten en wijken. Maar KNHM doet veel meer! Zo beschikt KNHM Advies over een fijnmazig netwerk in heel Nederland van vrijwillige adviseurs die lokale burgerinitiatieven ondersteunen! Echt iets voor onze bursalen, die al vaak maatschappelijk actief en betrokken zijn. KNHM geeft trainingen en leidt haar vrijwillige adviseurs echt op!  

Is dit iets voor jou? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van KNHM bij jou in de buurt!

Lancering Bursalen Netwerk

In juni 2018 werd het Bursalen Netwerk gelanceerd met drie feestelijke kick-off evenementen. Bekijk hier de clip met een impressie van de evenementen in Amsterdam en Arnhem.

Vragen?

Heb je vragen over het netwerk, heb je ideeën of wil je actief worden als regio-coördinator? Neem dan gerust contact op Annemarijn Boelen, 030 230 3337 of aboelen@vsbfonds.nl