Bursalen Netwerk

Het Bursalen Netwerk is er voor iedereen die ooit met een VSBfonds Beurs naar het buitenland is geweest en geïnteresseerd is om te netwerken en in contact te blijven met VSBfonds. Sinds de lancering in voorjaar 2018 groeit het netwerk gestaag. Er zijn nu bijna 600 leden.

Den Haag: Politiek en Overheid

Zaterdag 26 oktober
Tijd: van 14:00 -17:30 uur
Waar: Mauritshuis - Plein 29, 2511 Den Haag

Het eerstvolgende najaar evenement is een exclusieve middag in het Mauritshuis. Een speciale rondleiding, gastsprekers rondom het thema Politiek en Overheid en een netwerkborrel.  

Er is slechts een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus meldt je op tijd aan middels onderstaand formulier!  Deelname is gratis, maar aanmelden verplicht!

Updates over het programma worden hier gepubliceerd, in onze sociale media en natuurlijk in het platform.


VSBfonds Beurzenfestival

De VSBfonds Beurzen 2019 werden dit jaar uitgereikt op vrijdag 7 juni in The Colour Kitchen Utrecht. Na een dag vol workshops en feestelijkheden werd de dag ontspannen afgesloten met een borrel en diner, waar ook vele oud-bursalen aanwezig waren. Hier kan je het programma teruglezen. Foto’s en het verslag staan op Facebook.

Blijf op de hoogte


Om het netwerk online (en offline) verder vorm te geven werken we samen met onze partner Nuffic. Op het platform van het Holland Alumni netwerk hebben wij ons eigen VSBfonds Bursalen Netwerk. Via dit netwerk houden wij je op de hoogte van alle activiteiten en evenementen. Heb je je nog niet aangemeld? Doe dat snel (en geef vooral door waar je nu woont en werkt?!?):

Agenda najaar 2019

26 oktober - Den Haag & de publieke sector
november - IDFA - Meet & Greet, Amsterdam
december - Amsterdam Light Festival
29 februari - Terugkomdag

 

Regiobesturen 

Er zijn momenteel drie regiobesturen die activiteiten en evenementen organiseren. Hier stellen zij zich graag aan je voor:
- Amsterdam
- Den Haag
- Rotterdam

Lijkt het je leuk om ook in jouw stad of provincie activiteiten te organiseren met andere VSBfonds Bursalen, dan kun je hier je belangstelling aangeven.

UAF

UAF heeft samen met VSBfonds een langdurige samenwerking opgezet om Leerwerktrajecten in het Hoger Onderwijs voor vluchteling-studenten te realiseren. In drie jaar zullen negen Leerwerktrajecten worden gerealiseerd. UAF zet zich al heel lang in voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Wil je zelf iets doen?
Misschien is het UAF mentorprogramma wel iets voor jou! Dit is altijd een kort en afgebakend traject (maximaal een half jaar), waarbij een vluchteling-student met een specifieke hulpvraag kan worden gekoppeld aan een mentor. Iemand wil bijvoorbeeld echt beter worden in de Nederlandse taal, of het vakjargon eigen maken, of een netwerk in een bepaalde beroepsgroep. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wil jij je inzetten voor de KNHM?

VSBfonds en KNHM werken op vele terreinen samen. Via KNHM Participaties verstrekken wij leningen aan sociale ondernemingen die investeren in buurten en wijken. Maar KNHM doet veel meer! Zo beschikt KNHM Advies over een fijnmazig netwerk in heel Nederland van vrijwillige adviseurs die lokale burgerinitiatieven ondersteunen! Echt iets voor onze bursalen, die al vaak maatschappelijk actief en betrokken zijn. KNHM geeft trainingen en leidt haar vrijwillige adviseurs echt op!  

Is dit iets voor jou? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van KNHM bij jou in de buurt!

Lancering Bursalen Netwerk

In juni 2018 werd het Bursalen Netwerk gelanceerd met drie feestelijke kick-off evenementen. Bekijk hier de clip met een impressie van de evenementen in Amsterdam en Arnhem.

Vragen?

Heb je vragen over het netwerk, heb je ideeën of wil je actief worden als regio-coördinator? Neem dan gerust contact op Annemarijn Boelen, 030 230 3337 of aboelen@vsbfonds.nl