Bursalen Netwerk

Het Bursalen Netwerk is er voor iedereen die ooit met een VSBfonds Beurs naar het buitenland is geweest en geïnteresseerd is om te netwerken met elkaar en in contact te blijven met VSBfonds. Goede maatschappelijke of culturele initiatieven uit de koker van een bursaal zijn altijd welkom!

Masterclass Fotografie & Storytelling

Donderdagavond 26 november - online

Bursalen Netwerk Rotterdam organiseert een Masterclass Fotografie & Storytelling door Marwan Magroun.

De geboren en getogen Rotterdamse fotograaf Marwan Magroun verzorgt een masterclass over fotografie en de kunst van storytelling; aan de hand van een van zijn recente fotoseries The Life of Fathers.

Wanneer:       26 november 2020
Tijdstip:         19.00 – 20:00 
Deelnemers:  maximaal 20 personen > vol = vol
Waar:             Online via Zoom
Download gratis Zoom - het online meeting platform. Een dag van tevoren ontvang je dan de Zoomlink voor deze masterclass

Aanmelden kan via het aanmeldformulier hiernaast.

Extra informatie: The Life of Fathers is een fotoserie waarin Marwan op een visuele manier het leven van alleenstaande vaders vastlegt. Deze vaak jonge vaders van verschillende culturele achtergronden krijgen dagelijks te maken met vooroordelen en stigma's. Hoe vullen zij hun vaderrol in en met welke maatschappelijke problemen worstelen zij?
Tijdens de masterclass krijgen de deelnemers ook een fotografie opdracht van Marwan om zelfstandig in eigen tijd ut te voeren. De deelnemers mogen na de masterclass aan Marwan om persoonlijke feedback vragen over hun gemaakte foto opdracht.
Behalve de website van Marwan hier boven kan je voor meer informatie ook op de Instagram van Marwan kijken.

Heb je vragen of wil je meer weten, dan kan je contact opnemen met de Regiocoördinator Rotterdam Anne-Fleur van der Vloed, mafvandervloed@gmail.com of 06-53421154.


Helaas heeft het Bestuur Amsterdam moeten beslissen om dit evenement op 24 oktober af te lassen. In verband met de aangescherpte coronamaatregelen is het te onzeker en onduidelijk of en hoe we dit kunnen organiseren.

We hopen later dit najaar alsnog een moment te vinden om ditzelfde evenement toch door te laten gaan.

Actieve & Inspirerende middag in het kader van Oktober: Black History maand

Zaterdag 24 oktober - Amsterdam

Volgend op het succesvolle event in januari organiseert het bestuur Amsterdam een nieuw evenement voor alle VSBfonds Bursalen. Oktober is Black History maand, met aandacht voor diversiteit en inclusiviteit. Het exacte programma houden wij nog even een verrassing, maar zal ongeveer een week van tevoren via de website worden gedeeld.

Voor wie:         Iedereen met een VSBfonds Beurs
Waar:              Amsterdam (Centraal – Oost)
Tijd:                13:00 – circa 17:00 uur
Meenemen:    Ideeën, ideeën, ideeën, over hoe we Nederland met grote of kleine dingen een beetje mooier en beter kunnen maken. Verder hebben we een luisterend oor nodig. Maar doe ook warme kleren en goede schoenen aan!?

Word lid

Om het netwerk online verder vorm te geven werken we samen met onze partner Nuffic. Op het platform van het Holland Alumni netwerk hebben wij ons eigen VSBfonds Bursalen Netwerk. Via dit netwerk houden wij je op de hoogte van alle activiteiten en evenementen.

In principe is iedereen die ooit een VSBfonds Beurs heeft gehad lid van dit netwerk. Je lidmaatschap wordt echter pas actief als jij het zelf activeert. Activeer je je lidmaatschap niet, dan zullen wij uiteindelijk jouw gegevens moeten verwijderen (ivm AVG-regelgeving).

Heb je je lidmaatschap nog niet geactiveerd, doe dat dan snel. En geef dan ook door waar je nu woont en werkt?!

Besloten groepen op FB en LI

Naast dit online platform zijn er ook besloten groepen van VSBfonds Bursalen op Linkedin en Facebook. Leuk als je je daar ook voor aanmeldt?