Boekje Buurtmaken

Denk je er aan om in jouw buurt iets te gaan doen? Met en voor de buren, gewoon in het dagelijks leven, omdat het anders kan, omdat het zo leuk is of omdat je een buurvrouw wilt helpen die niet zo makkelijk meer meekomt. Je bent niet alleen. Er zijn steeds meer mensen die met zo’n idee rondlopen. En de vraag is hoe je begint en waar je op moet letten. VSBfonds helpt je graag op pad met een boekje over 'buurt maken'.

Hier staan inspirerende verhalen in van mensen zoals u. Over hoe zij aan de slag gegaan zijn. En voor wie wil, meer informatie over een aanpak voor buurtmaken. Soms hoor je over een mooi voorbeeld in een andere plaats, waardoor je een idee krijgt. Of je gaat babbelen met de buren en komt op een idee. Het is ook even wennen, want buiten de buurt-BBQ kijken we toch al snel naar de gemeente of een instantie. Bewoners kunnen ook met elkaar hun buurt maken. 

Onderstaande mensen vertellen hierover hun verhaal in het boekje. 

Stichting Vrienden Stadstuin Helmond

Jack Kloft voorzitter stichting:   "Maak de wereld een stukje mooier ... samen ... hand in hand!!!'

Stichting Openbaar beleven 

Petra van Houdt: "Ik gun het iedere buurt om op zo’n leuke manier je buren te leren kennen; mensen met elkaar verbinden zonder dat ze het in de gaten hebben!"

VSBfonds draagt graag bij aan het versterken van buurten en wijken. Dat mensen elkaar dicht bij huis fysiek ontmoeten, samen aan de slag gaan en iedereen mee mag doen helpt daarbij. We steunen vanuit die gedachte allerlei initiatieven met donaties. Daarnaast delen we graag de lessen van al die mooie projecten. Jouw buurt en buren zijn net weer anders dan die van andere buurten. Maar als je deze buurtmakers hoort vertellen hoe zij het hebben aangepakt, dan gaat het ongetwijfeld kriebelen om aan de slag te gaan.

We hopen dat het boekje jou op een mooi spoor zet en zien je graag terug als je financiering nodig hebt voor jouw initiatief. En zoals ‘Buurman en Buurman’ (VPRO kinderprogramma) dan zeggen: Ajeto!

Wilt u het boekje digitaal ontvangen of via de post?