De Pitch Parade helpt jongeren in Zuid-Holland met mooie ideeën

Voor jongeren in de kleine en middelgrote gemeenten in Zuid-Holland is er niet altijd wat te doen in de eigen buurt. Omdat jonge mensen zelf goede ideeën hebben om de buurt beter en leuker te maken, hebben VSBfonds en Kunstgebouw de handen ineengeslagen en de Pitch Parade ontwikkeld. Deze ging vorig jaar van start in Vlaardingen, en krijgt nu een vervolg in zes andere gemeenten in Zuid-Holland.

Breng je idee, krijg euro’s mee
Meedoen biedt jongeren de kans om zichzelf te ontwikkelen en op een positieve manier voor anderen van betekenis te zijn. De jongeren die de pitch winnen, krijgen begeleiding van Kunstgebouw en geld van VSBfonds om hun sociale of culturele plan in de praktijk te brengen. Of het nu gaat om het organiseren van een festival, een community garden starten, een leesclub beginnen of een ander geweldig initiatief. De Pitch Parade is bedoeld om jongeren te helpen bij het realiseren van hun dromen en het maken van een positieve impact op hun gemeenschap.

De eerste Pitch Parade vindt plaats op 17 april as in Nissewaard. Daarna vinden er nog Pitch Parades plaats in de volgende gemeenten:

  • Capelle aan den IJssel
  • Rijswijk
  • Schiedam
  • Zoetermeer
  • Zwijndrecht

Over Kunstgebouw en VSBfonds
Kunstgebouw is de Zuid-Hollandse organisatie voor cultuur. Met verschillende programma’s zorgt Kunstgebouw ervoor dat iedereen in Zuid-Holland mee kan doen aan cultuur. Kunstgebouw werkt in de Pitch Parade samen met VSBfonds. VSBfonds heeft een sociale, inclusieve en creatieve samenleving voor ogen. Daarom ondersteunen wij sociaal-maatschappelijke en culturele initiatieven die ervoor zorgen iedereen kan meedoen en gelijke kansen krijgt. De Pitch Parade zorgt ervoor dat jongeren de kans krijgen om zelf culturele of sociale initiatieven op te starten, waarmee zij ervoor zorgen dat hun eigen omgeving mee kan doen.

Meer weten over de Pitch Parade, aanmelden en over de vorige editie? Kijk dan op: www.pitchparade.nl