VSBfonds steunt Club Corrosia in Almere

Tijdelijke verruiming criteria voor aanvragen amateurkunst definitief

VSBfonds wil amateurkunstenaars blijven motiveren om te zorgen voor verbinding in de samenleving. Veel steun gaat naar professionele kunst. Om ook de amateurkunst een steuntje in de rug te bieden na corona, hebben wij het afgelopen anderhalf jaar coulance betracht bij de behandeling van aanvragen voor amateurkunstverenigingen en -instellingen. Wij willen deze organisaties blijven helpen bij het organiseren van hun activiteiten, zodat iedereen weer mee kan doen aan amateurkunst. De tijdelijke verruiming van criteria is daarom per 1 januari 2023 een definitieve verruiming.

Aanvragen van amateurkunstverenigingen zijn al jaren een belangrijke groep aanvragers bij VSBfonds. Deze verenigingen zijn vaak goed geworteld in een dorp of wijk en hebben lokaal een rol in het versterken van de onderlinge verbinding tussen mensen. Wij dragen graag bij aan de bewustwording van de bijdrage die amateurkunstenaars leveren aan de lokale samenleving. Vanaf 1 januari 2023 ondersteunen wij amateurkunstprojecten daarom met deze definitieve verruiming.

Voor welke instellingen?

Verschillende instellingen komen voor de nieuwe wijze van ondersteunen in aanmerking. Denk aan amateurkunstorganisaties zoals dans-, koor- en muziekverenigingen. En aan centra voor de kunsten, festivals en andere organisaties die amateurkunst aanbieden.

Voor wat kun je aanvragen?

De criteria die gelden voor aanvragen voor activiteiten die te maken hebben met een her- of doorstart naar corona, lees je hier.

Wil je een aanvraag doen voor een andere activiteit of project, of voor een bedrag boven de € 2.000,-? Lees dan ons reguliere beleid.