Promotie & voorlichting 

Promotie en voorlichting over VSBfonds Beurzen wordt uitgevoerd door de universiteiten en hogescholen waar VSBfonds een samenwerkingsovereenkomst mee heeft. Als contactpersonen is jullie rol erg belangrijk. Jij weet het beste hoe je op jouw instelling jullie studenten kan bereiken. Denk ook na hoe je kan zorgen dat onze beurzen ook bekend worden onder de minder voor de hand liggende doelgroepen. Extra inspanning ter promotie van de beurs is echt nodig!

Tips promotie

 • VSBfonds ondersteunt jullie in de promotie waar mogelijk. Heb je vragen of ideeën, aarzel niet om contact met ons op te nemen!
 • Wij zijn graag bereid om een presentatie te komen geven voor studenten, bijvoorbeeld tijdens de Week van de Internationale Student. Vraag ons ruim op tijd!?
 • Op donderdag 7 december houden wij een online Q&A-sessie voor iedereen. Aanmelden kan via deze link. Jullie kunnen dit ook promoten onder je studenten!
 • Er zijn folders en posters beschikbaar voor jullie. Ze worden in september toegestuurd. Bijbestellen kan altijd. Het materiaal is ook digitaal beschikbaar, zie de groene knop hier onder.
 • Er is een algemeen filmpje waarin drie verschillende bursalen vertellen over hun buitenland ervaringen en wat de betekenis van de VSBfonds Beurs voor hen is geweest.
 • Vaak heeft jouw instelling een eigen marketing of communicatie-afdeling; vraag hen of ze een communicatieplan voor je willen maken en uitvoeren? Wijs hen ook op onze social media campagne met clips en posts die zij kunnen delen in jullie eigen social media kanalen. Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. En binnenkort ook op TikTok. De clips en posts die we hiervoor maken, kan je ook opvragen bij ons.
 • Benader de netwerken binnen je eigen instelling van studieadviseurs, studieloopbaanbegeleiders, mentoren, decanen, stagebegeleiders, opleidingshoofden etc. Het is gebleken dat persoonlijke contacten een belangrijke rol spelen bij de bekendheid van deze beurs.
 • Benader de diversity officer op jouw instelling. Ze weten hoe je een brede groep studenten kan bereiken.
 • Zoek contact met de contactpersoon voor studenten met een functiebeperking op jouw instelling. Zij kunnen die doelgroep voor jou informeren
 • Alumni van je eigen instelling die met een VSBfonds Beurs naar het buitenland zijn geweest, zijn goede ambassadeurs! Je kunt ze inzetten bij voorlichtingsbijeenkomsten of laat ze hun verhaal vertellen in jullie (digitale) kanalen. Ben je op zoek naar oud-bursalen van je eigen instelling? Neem contact op met Nuffic.
 • Je kunt ook de filmpjes en voorbeelden van de studenten gebruiken die op deze site staan. Daar zit vast ook een van jouw eigen alumni tussen! 
 • De animatie over de voorwaarden met ondertiteling; handig om af te laten spelen in bijvoorbeeld wachtruimtes of andere drukke ruimtes!
 • Wil je een bijeenkomst organiseren voor studenten? VSBfonds is altijd bereid om een presentatie te geven. Neem hiervoor contact met ons op.

Roll-up banner, posters en folders

Voor markten en grotere informatiebijeenkomsten kan het handig zijn om een roll-up banner te hebben voor onze beurzen. Dit ontwerp  kunnen wij je aanleveren (gebaseerd op afmeting 80 cm x 205 cm).  Evenals een suggestie voor de leverancier. De kosten zijn voor eigen rekening (tussen de € 30 - € 50 afhankelijk van hoe luxe de uitvoering). Heb je hier belangstelling voor, stuur dan een mail naar aboelen@vsbfonds.nl.

Hieronder kun je de beurzen poster en flyer downloaden.

Downloads