Promotie & voorlichting 

Promotie en voorlichting over VSBfonds Beurzen wordt uitgevoerd door de mbo-instellingen. Als contactpersoon is jouw rol erg belangrijk. Jij weet het beste hoe je op jouw instelling jullie studenten kan bereiken. Denk ook na hoe je kan zorgen dat onze beurzen ook bekend worden onder de minder voor de hand liggende doelgroepen. Extra inspanning ter promotie van de beurs is echt nodig!

Tips promotie

 • VSBfonds ondersteunt jullie in de promotie waar mogelijk. Heb je vragen of ideeën, aarzel niet om contact met ons op te nemen!
 • Er zijn folders en posters beschikbaar voor jullie.
 • Er is een filmpje gemaakt met interviews van de allereerste mbo-ers die met een VSBfonds Beurs naar het buitenland zijn geweest. Leuk om in de klas te vertonen, folders uit te delen en iemand te laten vertellen over deze beurs.
  Dit filmpje is er ook met ondertitels. Die kan je dus ook zonder geluid in wachtruimtes laten draaien bijvoorbeeld!
 • Van deze film zijn ook korte clips gemaakt die we gebruiken voor onze social media campagne. De campagne van start half oktober 2022.
 • Vaak heeft jouw instelling en eigen marketing of communicatie-afdeling; vraag hen of ze een communicatieplan voor je willen maken en uitvoeren? Wijs hen ook op onze social media campagne met clips en posts die zij kunnen delen in jullie eigen social media kanalen. 
 • Volg ons op Instagram, Facebook en LinkedIn. De clips en posts die we hiervoor maken, kan je ook opvragen bij ons.
 • Benader de netwerken binnen je eigen instelling van studieadviseurs, studie-loopbaanbegeleiders, mentoren, decanen, stagebegeleiders, opleidingshoofden etc. Het is gebleken dat persoonlijke contacten een belangrijke rol spelen bij de bekendheid van deze beurs.
 • Benader de diversity officer op jouw instelling. Ze weten hoe je een brede groep studenten kan bereiken.
 • Zoek contact met de contactpersoon voor studenten met een functiebeperking op jouw instelling. Zij kunnen die doelgroep voor jou informeren
 • Wil je een bijeenkomst organiseren voor studenten? VSBfonds is altijd bereid om een presentatie te geven.

Roll-up banner, posters en folders

Voor markten en grotere informatiebijeenkomsten kan het handig zijn om een roll-up banner te hebben voor onze beurzen. Het ontwerp zoals hier afgebeeld heeft afmeting 80 cm x 205 cm. Als je wil kunnen wij je dit bestand drukklaar aanleveren samen met een suggestie voor de leverancier. De kosten zijn voor eigen rekening (tussen de € 30 - € 50 afhankelijk van hoe luxe de uitvoering). Heb je hier belangstelling voor, stuur dan een mail naar aboelen@vsbfonds.nl.

Hieronder kun je de beurzen poster en flyer downloaden.

Downloads