Zet je vrijwillig in via VSBfonds

VSBfonds ondersteunt vele maatschappelijke en culturele organisatie en net als bij de Beurzen is daarbij leidend dat wij actief burgerschap willen bevorderen. Wil je zelf iets doen, kort of lang, veel of weinig? Er zijn vele initiatieven die vrijwilligers zoeken. Hier onder staande dringendste verzoeken, voor zo ver bij ons bekend! Help jij hen uit de brand met jouw expertise?

Stadslab RAUM
RAUM is een stadslab gevestigd aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn, Utrecht. Nergens in Nederland is er een stadswijk waar in zo’n korte tijd zoveel nieuwe mensen zijn komen wonen. Met exposities en events worden bezoekers en bewoners betrokken bij stedelijke thema’s. Bij RAUM ervaar, onderzoek én maak je mee. Zo geven ze samen vorm aan het stadsleven van de toekomst.

In vrijwel alles wat RAUM doet staat co-creatie voorop, de stad maken we immers samen. Creative placemaking is de basis van onz werkwijze. Met kunst en design geven zij op strategische wijze vorm aan hun programma, het terrein én maatschappelijke opgaven in de stad. Sinds 2017 hebben al ruim 900 mensen meegedacht en gewerkt aan allerlei onderwerpen: van thema’s die we in de toekomst willen presenteren tot RAUM zelf en de installaties van creatieve makers. Met het programma trekken zij nu gemiddeld zo’n 40.000 mensen per jaar. Alle kennis en inzichten die we opdoen, zoals tijdens de meemaakdiners, gebruiken zij om het programma verder te ontwikkelen, onze plek te verbeteren en te leren voor en over het toekomstige stadsleven.

RAUM is op zoek naar nieuwe bestuursleden (marketing en branding / juridisch).

Contactpersoon: Elly Albers
E-mailadres: elly@raumutrecht.nl
Website: https://raumutrecht.nl/

 

Museum Amsterdam Noord
Museum Amsterdam Noord is gevestigd in het voormalig badhuis van Vogeldorp. Een van de eerste tuindorpen in Amsterdam Noord en is gebouwd in 1919. Een toegankelijk museum dat oude en nieuwe Noorderlingen en heden en verleden met elkaar verbindt door verhalen over thema’s die niet alleen vroeger, maar ook nu spelen in Noord.

In de toekomst hopen zij i.s.m. het Historisch Centrum Amsterdam Noord een wat ruimere opzet te maken om geschiedenis, heden en toekomst van Amsterdam Noord op de kaart te zetten.

Museum Amsterdam Noord is op zoek naar  vrijwilligers, bestuursleden en adviseurs voor ons museum in Amsterdam Noord.

Contactpersoon: Jan Bloemink
E-mailadres: sloopj8@gmail.com
Website: https://museumamsterdamnoord.nl/

 

Koninklijke Rederijkerskamer “Jan van Beers”
“Jan van Beers” is een toneelvereniging met vestiging in Utrecht. De vereniging bestaat uit 19 leden en 26 ondersteunende vrienden.

Eenmaal per jaar wordt een avondvullend toneelstuk opgevoerd (twee avonden) en verder wordt door het jaar aan eenakterfestivals meegedaan. Nadere informatie is te vinden op de website www.janvanbeers.nl.

Het bestuur is op zoek naar nieuwe bestuursleden, aangezien binnenkort van enkele bestuursleden afscheid wordt genomen.

Contactpersoon: Joop de Groot
E-mailadres: joop.degroot@planet.nl
Website: https://janvanbeers.nl/janvanbeers.nl/

 

Stichting Sailability Nederland.
Stichting Sailability Nederland (SSN) werkt samen met watersportverenigingen en -organisaties om
zeilen voor mensen met een beperking mogelijk te maken. SSN streeft naar een landelijk dekkend
netwerk van locaties waar deze vorm van zeilen mogelijk is. SSN neemt daarvoor initiatieven en
ondersteunt locaties bij het opzetten en in stand houden van deze activiteit.

Ben je op zoek naar een vacature voor vrijwilligerswerk in Leiden (Warmond, Oegstgeest, Leiden of Leiderdorp en omstreken) en heb je iets met zeilen, dan hebben we iets moois voor jou! Bij Sailability KWV de Kaag zijn we naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Er is plaats voor zowel zeilvrijwilligers als een coördinator voor deze prachtige zeillocatie op de Kagerplassen.

Sailability heeft twee vacatures voor vrijwilligerswerk beschikbaar:

Contactpersoon: Christine van Eck
Telefoon: 06-51528725
Website: www.sailability.nl

 

Stichting Wielewaal
Stichting Wielewaal wil de leefwereld van mensen met een beperking vergroten, door het organiseren van vakanties, logeerweekenden en vakantiedagopvang waarin ze in een groep erop uit gaan en ervaringen opdoen die thuis niet binnen handbereik liggen.

Met de vakanties van Wielewaal bieden zij jongvolwassenen met een beperking de mogelijkheid in een groep met mensen van hun eigen leeftijd erop uit te gaan en nieuwe, leuke ervaringen op te doen. Het begeleidingsteam bestaat uit een ervaren reisleider, een verpleegkundige (indien nodig) en een groep enthousiaste vrijwilligers.

Voor de zomervakanties hebben zij nog vrijwilligers nodig!

Contactpersoon: Ellen Peeters
E-mailadres: info@wielewaal.nl
Website: www.wielewaal.nl

 

Het Ubuntuhuis
Het Ubuntuhuis in Utrecht is een kleinschalig inloophuis, waar mensen werken en welkom zijn die te
maken hebben (gehad) met dakloosheid, armoede, sociaal isolement en/of leven zonder geldige verblijfsvergunning.

Het Ubuntuhuis is op zoek naar een vrijwilliger voor de functie van algemeen bestuurslid. Heb je affiniteit met onze doelgroep, of heb je zelf maken gehad met dakloosheid, armoede of het leven als ongedocumenteerde, kom dan eens kennismaken. Ze zoeken namelijk iemand met betrokkenheid met de werkvloer, niet een bestuurder op afstand. Het Ubuntuhuis verwelkomt ook graag mensen met een creatief-culturele en/of sociaal- ondernemende achtergrond.  Als algemeen bestuurslid neem je deel aan de bestuursvergaderingen (eens per zes weken). Het kost je 5 tot maximaal 10 uur per maand. Doorgroei naar andere bestuursfuncties zoals voorzitter- of penningmeesterschap behoren tot de mogelijkheden

Contactpersoon: Laura van der Hoeven
E-mailadres: info@ubuntuhuis.nl
Website: https://www.ubuntuhuis.nl/

 

Stichting Rolantino's
Stichting Rolantino's is hard op zoek naar vrijwilligers. De Rolantino's is een muziekgroep voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Er wordt gerepeteerd in het Wijkcentrum de Erker op zaterdag van 10.30u tot 12.00u. (m.u.v. de schoolvakanties).

Het zou geweldig zijn dat zich via deze weg vrijwilligers aan zouden melden.

Contactpersoon: Annelies Kars
E-mailadres: Info@rolantinos.nl
Website: https://www.rolantinos.nl/

CMTC-OVM
CMTC-OVM is een wereldwijde non-profit patiënten organisatie en heeft als doel de kwaliteit van het leven te verbeteren van mensen die lijden aan vasculaire malformaties (bloedvat afwijkingen), zoals CMTC (‘Van Lohuizen syndroom’), en het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar deze malformaties. Wij zoeken een nieuwe penningmeester die ons internationale team wil komen versterken. Dit mag ook iemand zijn van buiten de organisatie. Iemand die niet alleen zijn/haar kennis en ervaring wil inbrengen maar zich ook verder wil ontwikkelen in de internationale zeldzame ziekten wereld. Iemand die mee wil denken over beleid, organisatie ontwikkeling en allerlei andere onderwerpen die zich aandienen.

De inbreng van onze vrijwilligers verandert niet alleen levens van patiënten en hun families maar geeft ook een enorme voldoening!

Op onze website kun je het profiel vinden van de penningmeester rol. Heb je vragen en/of interesse? Neem dan contact met ons op.

Contactpersoon: Lex van der Heijden
E-mailadres: president@cmtc.nl
Website: www.cmtc.nl

 

Wijkcentrum De Rekere
Wijkcentrum De Rekere biedt onderdak aan verschillende maatschappelijke organisaties en enkele commerciële partijen. Diverse clubs en verenigingen organiseren er uiteenlopende activiteiten op sociaal, sportief, cultureel, culinair en maatschappelijk gebied. Met als uitgangspunt mensen met elkaar verbinden.

In de zomer van 2022 verlaten we de huidige locatie aan de Drechterwaard en verhuizen we naar gebouw Wijkwaard aan de Muiderwaard. Daar zetten we onze sociale activiteiten voort. Dat zal gebeuren onder leiding van een nieuwe voorzitter. Want Willem van Douwen, de huidige voorzitter, stopt er na vijf succesvolle jaren mee. Daarom zijn we op zoek naar zijn opvolger. Die voldoet idealiter aan het opgestelde profiel en aan onze twee belangrijkste voorwaarden, namelijk:

1. De nieuwe voorzitter is thuis in de Alkmaarse gemeenschap en
2. hij of zij deelt onze visie op het sociaal cultureel werk in de wijk.

De betreffende nota is op te vragen via info@derekere2.nl.

Wie zich hier in herkent en interesse heeft in een maatschappelijke relevante vrijwilligersfunctie, kan contact opnemen met bestuurslid Erik de Mink.

Contactpersoon: Erik de Mink
E-mailadres: hjpdemink@gmail.com
Website: https://www.derekere2.nl/

 

Stichting Beytna
Stichting Beytna is een ontmoetingscentrum voor een groep zelfstandig wonende senioren in Amersfoort Noord met diverse culturele achtergronden. Met elkaar praten, met elkaar lachen, spelletjes doen, creatief bezig zijn, in beweging komen, een gezonde gezamenlijke lunch. Voor de een zo vanzelfsprekend en voor de ander een wereld van verschil. Met Beytna maken wij het verschil. Inmiddels weet een vaste groep senioren Beytna wekelijks te vinden.

Daarnaast bieden wij een plek voor vrijwilligers. Ook hier willen wij van betekenis zijn voor een kwetsbare groep, bijvoorbeeld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt of mensen met een andere culturele achtergrond. Wij helpen mensen weervertrouwen op te bouwen en zich een onderdeel te laten voelen van de maatschappij.

Wij zijn op zoek naar een vrijwillige chauffeur in het ouderenvervoer en hebben een vacature voor een betaalde functie als Welzijnswerker met coördinerende taken.

Contactpersoon: Gul Dolap-Yavuz  
E-mailadres: info@beytna.nl
Website: https://beytna.nl/

 

De Kargadoor
Stichting De Kargadoor is een eigenzinnig cultureel en maatschappelijk podium voor een nieuwsgierig publiek. Een podium in Utrecht om naar elkaar te luisteren en elkaar te begrijpen.
Om maatschappelijke verschillen in de samenleving te overbruggen en om samen verandering teweeg te brengen. In ons pand aan de Oudegracht in Utrecht ontwikkelt, ondersteunt en stimuleert onze stichting al meer dan zestig jaar culturele en maatschappelijke initiatieven die de dialoog in de samenleving bevorderen. Je vindt bij ons muziek, debat, lezingen, stand-up comedy, theater en nog veel meer. Bij De Kargadoor werken ruim veertig vrijwilligers, drie betaalde coördinatoren en een directeur. De stichting is financieel onafhankelijk van structurele subsidie.

Wij zijn op zoek naar een penningmeester voor ons bestuur.

Contactpersoon:  Maarten Stockschen
E-mailadres: maarten@kargadoor.nl
Website: https://www.kargadoor.nl/

Kaboom Animation Festival
Kaboom Animation Festival is de plek waar de nieuwste en beste animatieproducties hand in hand gaan. Het is de plek waar we onze explosieve passie voor animatie onder de aandacht brengen, en waar we proberen bescheiden te blijven over onze gigantische kennis ervan. Ons doel? Makers (zowel groentjes als doorgewinterd talent) voorzien van het platform dat ze verdienen, en jou de crème de la animatiecrème voorschotelen. Denk aan humor, kunst, ontzag en bewondering, op het witte doek en erachter, en voor elke generatie wat. Door middel van ons themaprogramma proberen we je ook te laten nadenken over grotere maatschappelijke kwesties—maar zonder belerend vingertje, want we zijn curators, geen dominees.

Kaboom is op zoek naar vrijwilligers voor verschillende vacatures: https://www.kaboomfestival.nl/festival/volunteers/

Contactpersoon: Esther Widjaja
E-mailadres: esther@kaboomfestival.nl
Website: www.kaboomfestival.nl

Stichting Sampone Music Productions
Stichting Sampone Music Productions, werd opgericht in 1992.Sampone Music Productions is de officiele vertegenwoordiger, belangenbehartiger van de Amsterdams Surinaamse muziekgroep Fra Fra Sound. Fra Fra Sound werd opgericht in 1980, in de afgelopen decennia trad de band op in ruim 60 landen, produceerde de groep 18 albums. Fra Fra Sound heeft sinds haar oprichting, podium gegeven aan tientallen muzikanten met een cultureel diverse achtergrond, daarmee bijgedragen aan de verdere ontwikkeling en internationale bekendheid van Surinaamse en Afro Caribische jazzmuziek.

De stichting is op zoek naar bestuursleden, met passie voor muziek, affiniteit met diversiteit, community arts, internationalisering, betrokken en bevlogen. Het bestuur komt minimaal 3 keer per jaar bijeen. 

Contactpersoon: Vincent Henar
E-mailadres: info@frafrasound.com
Website: www.frafrasound.com

 

Stichting Castel Bianco
Castel Bianco bestaat sinds januari 2010 en is opgericht door theatermaker en performer Elsbeth Vernout. Castel Bianco zoekt naar verbindingen tussen kunst en maatschappij. Door middel van theater, interactieve verhalenprogramma's en festivals, met actuele en historische thema’s als uitgangspunt. Per activiteit zoekt Castel Bianco samenwerking met geestverwante makers, artiesten, producers, regisseurs en andere creatives om de plannen uit te voeren.

Castel Bianco maakt onder andere modern en maatschappijkritisch muziektheater waarbij inhoud net zo zwaar weegt als vorm en waarin serieuze thema's voorbij komen terwijl toch de luchtigheid behouden blijft.

Castel Bianco is op zoek naar een penningmeester.

https://www.culturele-vacatures.nl/2021/12/castel-bianco-penningmeester/

Contactpersoon: Elsbeth Vernout
E-mailadres: info@elsbethvernout.nl
Website: https://www.castelbianco.nl/

 

Stichting Speelvoorziening de Torteltuin
Speelvoorziening de Torteltuin is 1993 opgericht door buurtbewoners van de Vogelenbuurt in samenwerking met de gemeente Utrecht. Bij gebrek aan passende (groene) speelgelegenheid in de buurt is een deel van een parkeerplaats omgebouwd tot de Torteltuin. In de loop van de tijd heeft de Torteltuin een geheel eigen plek gekregen binnen de buurt en de omliggende wijken in Utrecht. De Torteltuin is binnen de stad echt uniek, omdat de speeltuin zich specifiek richt op de jongste kinderen tot en met groep 3 van de basisschool (7 jaar). Voor de grote kinderen is het Griftpark met de speeltuin bereikbaar.

De Torteltuin is momenteel op zoek naar een penningmeester.

Contactpersoon: Anneloes Tros
E-mailadres: AnneloesTros@hotmail.com
Website: https://www.torteltuin.nl/

 

Stichting de Groene Oase Carnissetuin
De Groene Oase is een gemeenschappelijke tuin in Charlois. Wij vinden het belangrijk dat iedereen groen in de buurt heeft. Groen verbindt mensen. Op de tuin is iedereen gelijk. Daarom zijn we een laagdrempelige tuin. Iedereen uit Charlois kan bij ons tuinieren. We verhuren stukjes grond om groenten, kruiden of bloemen op te planten. Je kunt ook bij ons tuinieren als vrijwilliger op de gemeenschappelijke tuin.

Naast het groen op de tuin willen we graag zorgen voor een zo groen en gezellig mogelijk Charlois. Daarom werken we samen met veel partners in de wijk. Scholen, stichtingen en verenigingen kunnen bij ons terecht om te tuinieren of voor groenlessen.

De Groene Oase kan wel wat hulp gebruiken op verschillende fronten. Vooral op financieel gebied komen we menskracht te kort en ook voor het bijhouden van de website hebben we niemand.

We zouden het erg fijn vinden als we wat hulp kunnen krijgen.

Contactpersoon: Ans Lemmen
E-mailadres: ans_lemmen@hotmail.com
Website: https://www.degroeneoaseopzuid.nl/

 

Stichting Samenkracht
Stichting Samenkracht is een informatief gemeenschapshuis voor de buurt en biedt
studiebegeleiding, vorming en onderwijs. Ze willen juist in deze lastige tijden de
ondersteuning blijven bieden aan haar specifieke netwerk stadsdeel West in Amsterdam.

Stichting Samenkracht heeft een fantastisch netwerk en weet wat er speelt en nodig is. Om
dit nog beter te kunnen bieden is het belangrijk om de stichting verder te professionaliseren.
De stichting wordt nu gerund door twee onvermoeibare oprichters die veel ambitie hebben
om te blijven ontwikkelen en aan de vraag van bewoners te voldoen. Zij willen graag de
uitvoering aansturen.

Ben jij de ervaren financiële man/vrouw die als penningmeester onze stichting wil bijstaan?

Alle functies bij Stichting SamenKracht zijn op volledig vrijwillige basis. Je krijgt 'uitbetaald' in
voldoening, plezier en veel contacten met mensen in de buurt en met organisaties.

Contactpersoon: Nadia Aktaou
E-mailadres: nadi-chamellia@hotmail.nl
Website: https: https://www.facebook.com/Samen-kracht-116569503076747/?ref=page_internal

Stichting Behoud van 't Oud 
Behoud van 't Oud  presenteert  Nederlandse Cultureel Erfgoed en dan met name objecten uit grootmoederstijd. Stichting Behoud van 't Oud is bij uitstek dé plaats waar waardevolle kennis en roerend Nederlands Cultureel Erfgoed wordt bewaard en tentoongesteld. Het levert een bijdrage aan het culturele leven van Nederland met een diversiteit aan bijzondere tentoonstellingen met een (inter)nationale aantrekkingskracht.

Educatie, artistieke kwaliteit en emotie zijn de belangrijkste uitgangspunten voor de presentaties en de activiteiten; hiermee wil Stichting Behoud van 't Oud zijn bezoekers vermaken, samenbrengen en prikkelen. Door middel van menselijke verhalen brengt Stichting Behoud van 't Oud de thema's uit de opstelling dichterbij, waardoor zij voor de bezoeker een bron van inspiratie kunnen zijn.

Wij zoeken een vrijwilliger die onze penningmeester wil vervangen en onze financiële positie kan versterken.

Contactpersoon: Jos Kruiper
E-mailadres: kruiperjos@hotmail.com
Website: https: www.stichtingbehoudvanoud.nl

 

Stichting de Leidse Uitdaging!
Stichting de Leidse Uitdaging heeft een kleinschalig en bijzonder ontmoetingspunt met een gevarieerd programma in het park de Tuin van Noord in Leiden Noord gebouwd: Theehuis Noord.

Het Theehuis Noord richt zich op “verrassende ontmoetingen”. Het is één van de projecten van deze stichting waarmee wij de economische bedrijvigheid in de wijk willen vergroten en een bijdrage willen leveren aan het verhogen van de sociale cohesie en leefbaarheid in Leiden Noord. Opbrengsten van projecten worden geïnvesteerd in de wijk.

Het huidige bestuur van de Stichting de Leidse Uitdaging is op zoek naar een nieuwe voorzitter (m/v).

www.theehuisnoord.nl/vacature

Contactpersoon: Vincent Kokke
E-mailadres: theehuisnoord@gmail.com
Website: www.theehuisnoord.nl

 

Stichting Meevaart
De Meevaart is een community centrum waar naar hartenlust kan worden geëxperimenteerd met het vinden van nieuwe wegen voor een meer harmonieuze en solidaire samenleving. Waar mogelijkheden centraal staan en niet belemmeringen. Waar het eigen belang makkelijk kan samenvloeien met het collectieve belang. Waar vrijwilligers en bezoekers zich thuis voelen. En waar de vrijwilligers en bezoekers zich eigenaar voelen van het gebouw en hun best doen om de faciliteiten en organisatie te verbeteren en de sfeer nog beter te maken. Ontwikkeling en participatie staan centraal in De Meevaart zowel voor medewerkers en vrijwilligers als voor gebruikers én bestuur.

Stichting Meevaart is op zoek naar een voorzitter.

Contactpersoon: Tim Doornewaard
E-mailadres: tim@meevaart.nl
Website: https://meevaart.nl/

 

Suonare d’Amatori
Suonare d’Amatori, dat letterlijk ‘het spelen door liefhebbers’ betekent, werd opgericht in 1996 onder de naam ‘Stichting Delfzijls Symphonieorkest’. De stichting stelt zich ten doel symfonisch begeleide koorconcerten en/of symfonische concerten door amateurmusici in de provincie Groningen te stimuleren en mogelijk te maken. Hierdoor krijgen gevorderde amateurmusici de kans op hoog niveau muziek te maken. Bovendien biedt het de vele amateurkoren in de provincie de gelegenheid werken voor koor en orkest te programmeren. Aanvankelijk ging het daarbij om koren uit de regio Eemsmond, maar inmiddels heeft de stichting haar werkterrein uitgebreid en wordt er ook samengewerkt met koren uit andere delen van de provincie.

Suonare is op zoek naar een algemeen lid van het bestuur.

Contactpersoon: Margaretha den Hollander
E-mailadres: suonare.nl@gmail.com
Website: https://www.suonare.nl/

Bloei & Groei

Stichting Bloei & Groei is een prachtig initiatief! Opgericht in 2013 door VSBfonds Bursaal Ama Koranteng-Kumi vanuit de visie dat stadstuinen groene oases zijn waarin veerkrachtige vrouwen (weer) tot bloei komen en nieuwe mogelijkheden ontdekken.
Vanuit Amsterdam-Zuidoost zijn sindsdien verschillende stadstuinen opgezet die als healing, food en community garden dienen voor vrouwen die zichzelf, hun omgeving of buurt willen versterken.

Bloei & Groei is de pioniersfase voorbij en is hard aan het groeien en het professionaliseren. Daarom zoeken zij op korte termijn een:

Marketing- & Communicatiemanager 16 uur per week

Door de snelle groei is Bloei en Groei eigenlijk altijd op zoek naar mensen die geraakt zijn door de missie en willen helpen en natuurlijk naar donaties.

In 2018 werd een indrukwekkende documentaire gemaakt door Eva de Breed voor Human ‘De vrouwen van Venserpolder over het werk van Stichting Bloei & Groei.

Bloei & Groei en VSBfonds
Ama is wat VSBfonds betreft een soort ‘model-bursaal’. Studeerde in 2003 in Antwerpen met een VSBfonds Beurs. Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van VSBfonds maakten wij al een mooi filmportret van haar. In 2017 was zij betrokken bij de uitreiking van de VSBfonds Beurzen (kijk hier voor het filmverslag). In 2018 heeft VSBfonds een donatie gedaan ten behoeve van de uitbreiding van de tuin naar Venserpolder. In deze volgende fase zou het mooi zijn als andere VSBfonds Bursalen haar verder kunnen helpen.

IMC Weekendschool

Vanaf het prille begin is VSBfonds betrokken bij de IMC Weekendschool. Een prachtig initiatief dat begon met één school in Amsterdam Zuidoost en nu 40 scholen in heel Nederland kent.
Stichting IMC Weekendschool biedt aanvullend, motivatiegericht onderwijs aan jongeren van 10-14 jaar oud, op die plekken in Nederland waar dat het hardst nodig is. Wie met volle overtuiging zijn interesses volgt, haalt het meeste uit zijn leven. Daarom laat IMC Weekendschool nieuwsgierige jongeren kennismaken met enthousiaste professionals en hun uiteenlopende vakgebieden. Meer weten, kijk hier.

IMC Weekendschool is bij uitstek een organisatie die draait op vrijwilligers! Er is van alles te doen, maar ze zijn altijd op zoek naar:

Gastdocenten
Op stichting IMC Weekendschool krijgen de leerlingen les van vakexperts. Nog belangrijker dan de kennis en vaardigheden die zij overdragen is de passie waarmee zij over hun werk kunnen vertellen. Vakexperts demonstreren (impliciet) dat je plezier kunt beleven aan je werk. Hierdoor gaan de leerlingen bewuster nadenken welke richting zij hun eigen leven willen geven.
Gastdocenten weten als geen ander wat hun beroep zo speciaal en belangrijk maakt en wat de essentie is van hun vakgebied. Gastdocenten zijn samen met de coördinator van stichting IMC Weekendschool verantwoordelijk voor de lesinhoud van de lesdag. Zij hebben een belangrijk aandeel in de voorbereidingen en zorgen voor de daadwerkelijke uitvoering van de lessen. 

Begeleiders
Binnen het programma van stichting IMC Weekendschool worden de leerlingen continu gestimuleerd om ‘meer te durven doen’ door hen persoonlijke successen te laten boeken. Dat gaat op veel verschillende manieren, maar persoonlijke aandacht is altijd de sleutel. Daarom zijn begeleiders onmisbaar bij de uitvoering van ons onderwijs. Zij helpen de les goed te laten verlopen door de leerlingen te begeleiden bij het werken in groepjes en tijdens excursies. Begeleiders helpen daarmee een prettige, werkbare sfeer te creëren.
Begeleiders komen één dag, voor de duur van een vak of op regelmatige basis. Als begeleiders op regelmatige basis komen noemen we dit vaste vrijwilligers. Zij komen regelmatig bij verschillende vakken het team van de weekendschool versterken. Zij kennen de leerlingen, weten hoe een weekendschooldag verloopt, zijn op de hoogte van de geldende regels en afspraken en betrokken bij de ontwikkeling van de leerlingen.

Aanmelden of meer weten?
Stuur een bericht naar info@weekendschool.nl

UAF
UAF heeft samen met VSBfonds een langdurige samenwerking opgezet om Leerwerktrajecten in het Hoger Onderwijs voor vluchteling-studenten te realiseren. In drie jaar zullen negen Leerwerktrajecten worden gerealiseerd. UAF zet zich al heel lang in voor hoger opgeleide vluchtelingen.

Wil je zelf iets doen?
Misschien is het UAF mentorprogramma wel iets voor jou? Dit is altijd een kort en afgebakend traject (maximaal een half jaar), waarbij een vluchteling-student met een specifieke hulpvraag kan worden gekoppeld aan een mentor. Iemand wil bijvoorbeeld echt beter worden in de Nederlandse taal, of het vakjargon eigen maken, of een netwerk in een bepaalde beroepsgroep. Kijk hier voor meer informatie en om je aan te melden.

Wil jij je inzetten voor Katalys?
VSBfonds en Katalys (voorheen KNHM) werken op vele terreinen samen. Via KNHM Participaties verstrekken wij leningen aan sociale ondernemingen die investeren in buurten en wijken. Maar Katalys doet veel meer! Zo beschikt Katalys over een fijnmazig netwerk in heel Nederland van vrijwillige adviseurs die lokale burgerinitiatieven ondersteunen! Echt iets voor onze bursalen, die al vaak maatschappelijk actief en betrokken zijn. Katalys geeft trainingen en leidt haar vrijwillige adviseurs echt op!

Is dit iets voor jou? Neem gerust vrijblijvend contact op met een van de adviseurs van Katalys bij jou in de buurt!