Zomerverhalen & pizza's - Amsterdam, 8 juni
Bestuur Amsterdam organiseerde een avond om zomerverhalen te vertellen en iedereen te bevragen over zijn/haar verwachtingen mbt het Bursalen Netwerk en VSBfonds. Hoe kunnen we nog meer voor elkaar betekenen?!
Veel goeie ideeën en vooral lekker koud bier en superpizza's. Met dank aan 'Buurman de With'!

Projectevaluatie door Bursalen - april 2022
VSBfonds wil meer direct contact met initiatiefnemers van projecten die Nederland een beetje mooier willen maken en op die manier ook beter inzicht krijgen in wat het effect is van de donaties die we doen. Voorjaar 2022 gaan een 20tal bursalen voor ons op projectbezoek in heel Nederland. Voorafgaand aan deze evaluatiebezoeken organiseerden we een workshop met een drankje & hapje over evaluatie en impact bij VSBfonds in Bar Beton op Utrecht CS.

Theatervoorstelling - London, maart 2022
Op 29 maart had het bestuur van Bursalen Netwerk London kaarten geregeld voor een theatervoorstelling 'The Fever Syndrome', in Hampstead Theatre met drinks na afloop. Wat een leuk idee! Er was aanvankelijk veel animo, maar veel mensen kwamen op het laatst niet opdraven of zeiden af, dus dat was jammer...

Sinterklaasborrel - London, december 2021
Op maandag 6 december organiseerde een gedeeltelijk nieuw bestuur in London een Sinterklaasborrel voor nieuwe en 'oude' Bursalen in De Hems Dutch Bar Soho. Er waren zelfs pepernoten en chocoladeletters uit Nederland!
Kennismaken en met elkaar plannen maken voor leuke verbindende activiteiten. Meer volgt snel!

Borrel & Theater - Amsterdam, november 2021
Na een lange Corona-stilte organiseerde Bursalen Netwerk Amsterdam een borrel in combinatie met voorstelling in het Café De Smoeshaan & Theater Bellevue. 
Eerst een gezellige borrel en daarna de zeer vrolijke voorstelling waarin Victor Luis van Es op zoek gaat naar de humor binnen onderwerpen als het klimaat, oorlog, religie en zelfontwikkeling.
Wat een gezellige avond, vlàk voordat Corona weer roet in iedereens eten gooit...

Borrel - Groningen, augustus 2021
Op 27 augustus hebben de 'Noordelijke Bursalen' met elkaar kennis gemaakt en getoost op de studenten die binnenkort naar het buitenland zouden vertrekken. Zo leert iedereen elkaar beter kennen en konden ervaringen worden uitgewisseld. Ook was er de ruimte om alvast na te denken over hoe je tijdens/na je buitenland-avonturen betrokken kan blijven bij VSBfonds Bursalen Netwerk Noord-Nederland.

Strandpicknick - Den Haag, augustus 2021
De cirkel was rond. Exact een jaar na het eerste post-corona netwerkevenement was er de 2e editie van ons informele VSBfonds Bursalen zomerpicknick op vrijdag 27 augustus 2021 vanaf 16:30 uur! Gewoon, om elkaar eindelijk weer te kunnen ontmoeten. Om toch in het echt met elkaar kennis te maken voordat sommigen aan hun buitenlandavontuur beginnen. Of om gewoon samen de zomer te vieren!

Zomerborrel - London, juli 2021

Het bestuur London organiseerde op donderdag 8 juli 2021 een borrel met eten in The Harrison voor iedereen die (nog) (net) in London is. Leuk als je op het punt staat weer te vertrekken, misschien net aankomt of nog even blijft… Maak kennis met elkaar en ontdek hoe je elkaar kan helpen of gewoon plezier kan hebben samen.

Kerstboodschap bestuursleden Bursalen Netwerk
Aan iedereen die in de winter '20/'21 in het buitenland zat, wensen wij vooral echt van harte dat de studie, de colleges en het studentenleven weer een beetje zijn ‘normale gang’ zullen gaan nemen!

Fotografie & Storytelling - Rotterdam, december 2020
Bursalen Netwerk Rotterdam organiseerde een online masterclass.
De geboren en getogen Rotterdamse fotograaf Marwan Magroun verzorgt een masterclass over fotografie en de kunst van storytelling; aan de hand van een van zijn recente fotoseries The Life of Fathers.
Hoewel gedwongen door corona online, was het een inspirerende, mooie en goedbezochte avond!

Welkomstborrel London - 14 oktober 2020 en Zomerborrel London - 8 juli 2021

Voor iedereen die op dat moment in London woont & studeert, maar vooral voor de nieuwe lichting bursalen! Onder strakke corona-maatregelen mocht er met een maximum aantal personen aan tafels van 6 buiten zittend kennis worden gemaakt met elkaar in de Barmondsey Barr & Kitchen. In deze tijden zijn we daar al heel blij me! En de sfeer was goed. Daar is een Zomerborrel in London uit voort gekomen, die plaats vond op 8 juli 2021. 

Zomer strand picknick - Den Haag, augustus 2020
Een informele picknick op het Scheveningse strand op een prachtige zomernamiddag. Om elkaar eindelijk weer te kunnen ontmoeten na de gedwongen 'coronapauze'. 
Het afgelopen half jaar is voor niemand makkelijk geweest. Nu pakken we de draad voorzichtig weer op. Uiteraard met inachtneming van de 1,5-meterrichtlijn.

Amsterdam Light Festival - januari 2020
Het Bursalen Netwerk Amsterdam had in het nieuwe jaar een warme, inspirerende en verlichtende avond in petto. Het programma was een verrassing en maar liefst 50 bursalen meldden zich aan!
Na een een boottocht met borrel door het Amsterdam Light Festival, werd aansluitend in OBA met een soepbuffetje gebrainstormd over welke inspirerende grote of kleine ideeën Nederland een beetje beter moeten maken.

Mauritshuis - Den Haag, oktober 2019
Op zaterdagmiddag werd een grote groep bursalen ontvangen in Mauritshuis, met een rondleiding langs de hoogtepunten van dit bijzondere museum. Daarna was er boeiend en open gesprek met Elodie Verweij (chef Politiek bij Eva Jinek). Natuurlijk werd afgesloten met nadere kennismaking en hapjes & drankjes.

Beurzenfestival - Utrecht – 7 juni 2019
De VSBfonds Beurzen 2019 werden uitgereikt in The Colour Kitchen Utrecht. Na een dag vol workshops en feestelijkheden werd de dag ontspannen afgesloten met een borrel en diner, waar ook vele oud-bursalen aanwezig waren. Hier kan je het programma teruglezen. Foto’s en het verslag staan op Facebook.

 

‘Restaurantje huren’, Rotterdam – 23 mei 2019
Het bestuur Rotterdam had een restaurantje gehuurd en samen met een groep bursalen werd er gekookt en gegeten.

BIMhuis, Amsterdam – 9 mei 2019
Tweede netwerkevenement in Amsterdam. Bijzondere muziekvoorstelling door Andreas Schaerer. Uiteraard was er ook gelegenheid om kennis te maken met een drankje en hapje.

Korzo Theater, Den Haag – 5 april 2019
Dansworkshop onder begeleiding van Holland Dance Festival. Holland Dance Festival is een van de beneficiënten van VSBfonds, omdat ze actief dans bij een breed publiek brengen. Aansluitend borrel.

AAA Fresh Gallery, Rotterdam – 11 januari 2019
Live painting samen met de drie initiatiefnemers van AAA Gallery in combinatie met een Nieuwjaarsborrel, georganiseerd door de regiobesturen Rotterdam en Den Haag tezamen. De twee schilderijen die dit heeft opgeleverd werden cadeau gedaan aan maatschappelijke initiatieven in Rotterdam en Den Haag.

 

Theater Bellevue, Amsterdam – 23 november 2018
Borrel en hapjes in de Theatercafé de Smoeshaan, gevolgd door theatervoorstelling. Het regiobestuur Amsterdam stelt zich voor en blikt vooruit op toekomstige evenementen.

Lancering Bursalen Netwerk – juni 2018
Het Bursalen Netwerk werd gelanceerd met drie feestelijke kick-off evenementen. Bekijk hier de clip met een impressie van de evenementen in Amsterdam en Arnhem.