Kunst & Cultuur Voorstellingen, tentoonstellingen en festivals

Organiseer of ontwikkel je een voorstelling, tentoonstelling of festival met als doel meer dan alleen artistiek aanbod presenteren? Maak je ontmoetingen mogelijk tussen mensen met verschillende achtergronden? Betrek je wijk en buurtgenoten bij de organisatie ervan? Of maak je het aanbod toegankelijk voor nieuwe doelgroepen? Dan zijn wij nieuwsgierig naar je plan.

Ben je op zoek naar financiering van VSBfonds voor een tentoonstelling, voorstelling of festival? Houd rekening met onderstaande criteria:

  • Ontmoeten: zorg je met dit project voor nieuwe of meer ontmoetingen tussen mensen met verschillende achtergronden? Zorgt de ontmoeting er bijvoorbeeld voor dat mensen meer over elkaar te weten komen of gestimuleerd worden om nieuwe contacten te leggen?
  • Verrijken: ontwikkelen mensen zich door dit project op artistiek vlak? Ontdekken ze hun talenten of ontwikkelen ze technische vaardigheden? Doen ze nieuwe ideeën op die ze aan het denken zetten? 
  • Toegang tot: zorg je met het aanbod dat nieuwe doelgroepen zich ermee kunnen identificeren? Voelen nieuwe doelgroepen zich gastvrij onthaald? Is ook gedacht aan mensen met een beperking of een kleine portemonnee?     

Daarnaast kijken we bij voorstellingen, tentoonstellingen en festivals wat ze betekenen voor mensen in de directe omgeving, zoals in de buurt, wijk, stad of regio. Denk bijvoorbeeld aan hoe je als festival buurtbewoners een rol geeft bij de organisatie.  

 Wat ondersteunen we niet: 

  • Voorstellingen, tentoonstellingen of festivals die enkel artistiek aanbod bieden en geen of onvoldoende rekening houden met de wensen en behoeften van publiek of deelnemers.  

Doe nu de Quickscan!

Deze scan geeft een indicatief antwoord of je een aanvraag kunt doen.