VSBfonds Beurs voor MBO'ers

Voor iedereen die nu studeert aan ROC MN, Koning Willem I College of Noorderpoort, bijna klaar is of misschien zelfs al kort geleden is afgestudeerd. Weet je nog niet precies wat je wilt? Of weet je het juist wel?! En wil jij naar het buitenland voor een kortlopende cursus of werkervaring, die niet verplicht is voor school, maar waarvan jij vindt dat het belangrijk is voor jezelf? Dan is er een beurs voor jou!

De VSBfonds Beurs is een gift en bedraagt maximaal € 4.000. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van wat je wilt gaan doen.

Wie ben jij?

 • Je bent bijna klaar met je MBO-diploma of je hebt je diploma al (niveau 1, 2, 3 of 4)
 • Je wilt naar het buitenland omdat het belangrijk is voor jouw ontwikkeling
 • Je buitenlandplan kan heel duidelijk met je studie te maken hebben, maar mag ook iets nieuws zijn
 • Deze beurs is voor alle studierichtingen
 • Deze beurs geldt voor alle landen van de wereld

Voorwaarden

 • Je bent minimaal 18 jaar
 • Jouw buitenlandplan is geen onderdeel van je studie
 • Jouw buitenlandplan is maatschappelijk relevant
 • Het sluit bijvoorbeeld aan bij  één van de volgende Unescothema’s: vrede & mensenrechten, intercultureel leren, wereldburgerschap of duurzaamheid
 • Je gaat voor minimaal twee weken
 • Jouw buitenlandplan start in 2021

VSBfonds Beurs MBO is een pilotprogramma. Deze beurs is daarom op dit moment alleen nog voor studenten van ROC Midden Nederland, Koning Willem I College en Noorderpoort.

Ben je geïnteresseerd?

Meer informatie kan je opvragen via dit formulier. Of je neemt direct contact op met de contactpersoon op jouw school. Zij kunnen je ook helpen bij het maken van je studieplan en de begroting.

Weet je al precies wat je wil en heb je al een concreet buitenlandplan? 

Meld je uiterlijk vóór 1 april 2021 aan
en overtuig ons waarom jij die beurs moet krijgen!

Bij genoeg aanmeldingen komt er een tweede ronde met als deadline 1 juni 2021. Heb je vragen hier over, neem dan contact op met de contactpersoon op jouw school.

De mondelinge selectie voor deze beurs vindt plaats op donderdag 22 april 2021. De selectiecommissie bestaat uit één vertegenwoordiger per school en één vertegenwoordiger van VSBfonds.

Om in aanmerking te komen moet je vóór 1 april a.s. het aanvraagformulier hebben ingediend. Je hoort dan uiterlijk vrijdag 9 april of je bent uitgenodigd voor de selectiedag op 22 april.

Voor het invullen van het formulier en op de selectie-dag is het belangrijk dat je:
1 een concreet plan hebt
2 goed kan uitleggen waarom je dit wilt
3 goed kan uitleggen hoe jouw plan bij één van de UNESCO doelen past
4 een begroting hebt.

Laat je inspireren door de ervaringen van anderen

Lees de verhalen van anderen die je voor zijn gegaan, naar Los Angeles, China, Australië en Finland..., alles is mogelijk!

Lees hun verhaal

VSBfonds Beurs MBO is een pilotprogramma. Deze beurs is daarom op dit moment alleen nog voor studenten van ROC Midden Nederland, Koning Willem I College en Noorderpoort.

Heb je hier vragen over, neem dan contact op met aboelen@vsbfonds.nl.