Andere beurzen

Hoewel er op dit moment nog niet zo veel beurzen zijn voor mbo-studenten die naar het buitenland willen, zijn er wel steeds meer studiefondsen die ook beurzenprogramma's instellen voor deze doelgroep. Hier onder vind je een overzicht van welke andere studiebeurzen voor mbo-ers er op dit moment zijn.

Fundatie van Renswoude
Deze beurs is voor mbo-studenten die na het behalen van een mbo-diploma naar het buitenland willen voor een volledige studie of die tijdens hun opleiding aan een Nederlandse mbo in het buitenland een stage of een uitwisseling willen doen. De Fundatie van Renswoude kijkt naar de hoogte van het inkomen van je ouders, je moet maximaal gebruik maken van de mogelijkheid tot lenen bij DUO en er wordt ook naar je cijfers gekeken.
Kijk hier voor meer informatie.

het Cultuurfonds
Voor studenten die na het behalen van een mbo-diploma naar het buitenland willen voor een volledige voltijd opleiding op minimaal mbo-niveau.
Op dit moment werkt het Cultuurfonds nog maar samen met enkele mbo-instellingen. Staat jouw school er niet bij, neem dan toch altijd contact op met het Cultuurfonds als je interesse hebt; mbobeurzen@cultuurfonds.nl
Kijk hier voor meer informatie.

Erasmus +
Voor mbo-studenten die in een ander Europees land willen studeren of stage lopen. Neem hiervoor altijd contact op met het international office op jouw eigen school.