Locatie: Amsterdam
Datum: 15-3-2023
Bereik: 14.000 bezoekers
Classificatie: Festival
Donatie: € 15.000,-

Circusbende Festival presenteert de kunstvorm nieuw circus, ook wel hedendaags circustheater genoemd, in de openbare ruimte van Amsterdam. Het festival kenmerkt zich door een professioneel programma met een laagdrempelig karakter.

Voor veel mensen is toegang tot professionele kunst minimaal, Circusbende wil hier iets aan doen. Want kunst stimuleert verbeeldingskracht, verruimt je perspectief en bevordert sociale verbondenheid. Geïnspireerd door buitenlandse circusfestivals in de publieke ruimte, met veel voorstellingen op donatie en een veelzijdige opkomst aan bezoekers, wilde Circusbende deze kunstvorm ook in Nederland aanbieden. Nieuw circus leent zich namelijk als overwegend taal-loze kunstvorm goed voor een publiek uit alle windstreken, voor alle leeftijden en voor mensen met verschillende achtergronden. Daarnaast is circus beoefenen een manier om anderen te ontmoeten en biedt het de mogelijkheden om je eigen lichaam te ontdekken.
De combinatie van sociaal-maatschappelijke idealen en liefde voor kunst is samengesmolten tot Circusbende en het daaruit voortkomende jaarlijkse festival in Amsterdam.