Locatie: Zuidhorn (Groningen)
Datum: 11-6-2022
Bereik: 4.000 bezoekers
Classificatie: Festivals, voorstellingen, concerten
Donatie: € 12.500,-

Jazz te Gast

Jazz te Gast is een jong, tweejaarlijks, driedaags muziekfestival - dat een klein dorp voor één dag omtovert tot het middelpunt van de Europese jazz. Onder andere topmusici, jong talent en het Noordpool Orkest staan op het podium. Ter plekke maken zij nieuwe muziek en voeren die uit in de tuinen van De Gast in Zuidhorn.

Het draagt de naam ‘jazzfestival’, maar het heeft een eigen artistieke en maatschappelijke signatuur. De sociale grondtoon van het festival is gastvrijheid en inclusiviteit. Bewoners, ondernemers, scholen, welzijnsinstelling, de gemeente, het verzorgingshuis; iedereen draagt bij aan het festival. Jazz te Gast biedt een verbindend programma voor amateurmuzikanten uit de regio en lokale schoolkinderen. Het festival verbindt zich bovendien in de voorbereiding en uitvoering met diverse regionale partners zoals scholen, muziekscholen, amateurs, welzijnswerk en ondernemers.

In 2022 is, wegens corona een jaar later dan oorspronkelijk gepland, de vierde editie. Het festival vindt plaats rond het tweede weekend van juni.

Waarom steunt VSBfonds dit project?
Jazz te Gast is bedacht en tot leven gewekt door de inwoners van het dorp. Het festival brengt een brede publieksgroep in zintuigelijk contact met hoogwaardige kunsten, via een innovatief, bottom-up en inclusief concept. Gastvrijheid en ontmoeting is het verbindend concept tussen alle lagen van het festival. Genoeg redenen dit kunst en cultuurproject financieel te steunen.

Lees hier meer over Jazz te Gast.