Locatie: Amersfoort
Datum: 1-7-2021
Bereik: Offline: ca. 350 mensen - Online: ca. 25.000 volgers & luisteraars
Classificatie: Andere projecten
Donatie: € 10.000,-

KLUB KOSMIK voor hiphop makers met rolmodel functie

KLUB KOSMIK is een ontwikkeltraject voor hiphop makers uit Amersfoort en regio. Via verschillende labs en schrijfkampen werken zij met een groep van ongeveer 60 hiphop makers samen met poppodium FLUOR, De Coöperatie, Uprising Studio & Amersfoortse hiphop held Della Dix. Het doel is om een volgende ge­neratie creatieve mensen te coachen die de Amersfoortse wijken voeden aan inclusie en diversiteit.  

KLUB KOSMIK is een programma voor en door jongeren, onder de bezieling van culturele instellingen. Dit project gaat verder dan alleen de culturele en artistieke invulling, het heeft ook een maatschappelijke impact. Tijdens de labs en schrijfkampen van KLUB KOSMIK wordt de jongeren ook geleerd hoe ze een rolmodel functie kunnen vervullen.

Waarom steunt VSBfonds dit project?
Wij steunen dit project omdat een nieuwe generatie Amersfoortse rappers wordt gevormd tot rolmodellen die voor meer verbinding kunnen zorgen in de wijken Randenbroek/Schuilenburg.  Het doel is om een volgende ge­neratie creatieve mensen te coachen die de Amersfoortse wijken voeden aan inclusie en diversiteit. Dit succes claimt KOSMIK niet alleen, zij werken samen met partners. Zij hebben regelmatig contact met wel­zijnspartners en jongerenwerkers van Indebuurt033, SRO, ABC Amersfoort en Sociale Gasten.

Fotograaf: Milon Abrahamse