Nummer 2 - Zomer 2023
agenda

Agenda

Het is zomer! En dus tijd om er heerlijk op uit te trekken. Nieuwe mensen ontmoeten, cultuur snuiven. Bekijk onze tips. Allemaal fijne uitjes mede mogelijk gemaakt door VSBfonds.

Zomer-kinderdagen in Museum Slager

Woensdag 9 en 16 augustus en op dinsdag 22 augustus organiseert het museum opnieuw kinderdagen. Kinderen zijn van harte welkom om met hun ouders, opa’s, oma’s, ooms en tantes een leuke en leerzame middag in het museum te beleven.
Museum Slager is een uniek museum met werken van acht kunstenaars Slager, wisseltentoonstellingen én een programma voor alle leeftijden. Zie voor meer informatie: www.museumslager.com

Juniorpaleis bij Paleis Het Loo

Paleis Het Loo opent het Juniorpaleis. Daarmee krijgen kinderen van 3 tot 12 jaar en hun begeleiders er een eigen paleis bij. In dit fantasierijke hof gaan fysiek spelen en digitale technologie hand in hand. Het Juniorpaleis is een fantasierijke afspiegeling van onze eigen wereld en staat in het teken van gastvrij zijn.

Meer informatie

Bezoek het vernieuwde nijntje museum

De uitbreiding van het museum met een nieuwe vleugel was hard nodig omdat de capaciteit onvoldoende was. Ook de toevoeging van een horecagedeelte, compleet in nijntje beleving, is een mooie toevoeging. Het vernieuwde museum heeft een hoge speel- en attractiewaarde voor kinderen. Dus zeker een bezoek waard.

Meer informatie

Een lekkere dood

Wat eten we bij afscheid en rouw? Die vraag staat centraal in de nieuwe thematentoonstelling bij Museum Tot Zover.
Koffie, cake, bitterballen of halva? We eten en drinken wat af als we rouwen. Nederland heeft een rijke traditie op het gebied van rouwkost en ook nu is er volop ontwikkeling als het gaat om koffietafels en rouwmaaltijden. Museum Tot Zover organiseert een expositie over eetcultuur en het grote afscheid.

Meer informatie

Designtentoonstelling ‘Sneller, beter, mooier’ in Den Bosch (t/m 3 september)

Altijd sneller, altijd beter, altijd mooier. Met design van de minste weerstand. Dát is de filosofie van de stroomlijn: een ontwerpprincipe dat razend populair wordt vanaf de jaren ‘30 van de twintigste eeuw. Vierkante vliegtuigen van hout en textiel worden ranke reuzen van blinkend aluminium. Logge stoomtreinen worden als zilveren kogels. Auto’s zijn niet langer paardloze koetsen, maar razen over de nieuwe snelwegen met hun vloeiende, gesloten vorm. Strijkijzers, typmachines, computers, overal zie je de stroomlijn terug. En wat dacht je van de sport? Het komt allemaal samen in de groots opgezette familietentoonstelling ‘Sneller, beter, mooier - de vormgeving van de vooruitgang’ in Design Museum Den Bosch.

Meer informatie en tickets

‘Geen woorden maar draden’ in Rotterdam (tot 22 oktober)

Borduren. Oubollig? Alleen door vrouwen? Eentonig? Nou nee! De tentoonstelling ‘Geen woorden maar draden’ laat zien hoe de mens wereldwijd een enorme verscheidenheid aan borduurwerk gecreëerd heeft. Hoe borduren onderdeel is van culturele expressie, verhalen delen en van zowel persoonlijke als groepsidentiteit. Hoe borduren deel uitmaakt van mode en ook een taal is om verhalen te vertellen. Tijdens deze tentoonstelling in Wereldmuseum Rotterdam kun je met eigen ogen zien hoe met liefde, geduld en vaardigheid indrukwekkende werken zijn geborduurd. Het bewijst bovendien dat de borduurkunst springlevend is.

Meer informatie

Circusbende Festival

Circusbende Festival bestaat vijf jaar! En dat gaat gevierd worden. Het wordt feest, magie, absurdisme en spektakel. Kindvriendelijk en duivels. Het nieuwe circus wordt gevierd, haar kantelende perspectief, haar rijkdom aan tradities en het genoegen om los te laten. 
Beide weekenden kennen een eigen programma bomvol nieuw circus, muziek en workshops. 

Circusbende Festival - Amsterdam West
Erasmuspark: donderdag 17 t/m zondag 20 augustus

Circusbende Festival - Amsterdam Noord
NDSM-Werf: donderdag 31 Augustus t/m zondag 3 september

www.circusbende.nl