Aanvragen? Zo werkt het.

Je kunt het hele jaar door een aanvraag indienen, maar wel uiterlijk vier maanden voor aanvang van het project. Het is goed je te realiseren dat het doen van een aanvraag tijd kost. Een goede voorbereiding helpt te voorkomen dat je een aanvraag doet die niet aansluit bij de criteria van VSBfonds en je aanvraag wordt afgewezen.  

Lees de algemene criteria. Kun je een aanvraag doen?

Waarvoor kun je een aanvraag doen?

VSBfonds ondersteunt initiatieven en organisaties binnen twee thema's: Mens & Maatschappij en Kunst & Cultuur. Lees voor het doen van je aanvraag of je ook binnen jouw thema in aanmerking komt voor een donatie.

De behandeling van jouw aanvraag

Via je account kunt je het verloop van de procedure voor je aanvraag volgen. Bij een statuswijziging ontvang je een e-mail met een link naar de inlogpagina van je account. De voortgangsinformatie staat voor je klaar in tekstvensters die gekoppeld zijn aan de statusbalk die bij je aanvraag hoort. Bekijk hier de procedure die je aanvraag doorloopt.

Subsidie of donatie?

Bij VSBfonds dien je een aanvraag in voor een donatie, in plaats van voor een subsidie. Overheidsinstellingen en aan de overheid gelieerde instellingen verstrekken subsidies. VSBfonds is geen overheidsorganisatie, maar doneert rendement verkregen uit particulier belegd vermogen.

Twijfel? Lees, bel of mail

Lees de meest gestelde vragen

Als je dan nog twijfelt of je aanvraag voldoende aansluit bij ons donatiebeleid kun je bellen of mailen met de adviseurs in je regio.